Bipoláris affektív zavarra életem végéig szedjek gyógyszert vagy elég a pszichoterápia?
Figyelt kérdés
23 éves nő vagyok és bipoláris diagnózisom van. Mély depressziót és kevert fazisokat tapasztaltam ezidáig. Scippát és Lamolepet írtak fel nekem, de visszautasítottam az orgazmuszavar mellékhatások miatt mivel olvastam hogy sok embernek maradandó kárt okozott ez a gyógyszer. Végig futtattam, hogy lehet akkor életem végéig kéne ezeket a gyógyszereket szednem és én inkább úgy döntöttem, hogy eljárok egy klinikai szakpszichológushoz. Fél éve gyógyszerek nélkül élek és sokszor úgy érzem, hogy szükségem lenne arra is, de ugyanakkor meg félek tőle. Sokszor viszont nem érzem szükségét mert egész jól vagyok.aug. 17. 19:33
1/4 A kérdező kommentje:
Viszont azt nem értem, hogy mikor egy fél éve a pszichiáternél voltam akkor azt mondta, hogy ha jobban leszek elhagyhatom a gyógyszereket.. viszont ezt nem értem, mert azt olvastam hogy a bipoláris zavar egy élethosszig tartó betegség.
aug. 17. 19:34
2/4 anonim válasza:
Nekem egyszer azt mondta egy pszichiáter hogy mindig mérlegelni kell. Vagy szedek gyógyszert és bevállalom a mellékhatásokat vagy nem szedek és inkább a betegségem tüneteit "választom". Én pl szedek mert anélkül sokkal rosszabb lenne, szóval nekem az a kisebbik rossz ha vannak mellékhatások. Ha neked elviselhető a betegséged és tudsz normálisan funkcionálni az életben gyógyszer nélkül is akkor valóban a mellékhatások tűnnek rosszabb választásnak. Na vmi ilyesmi a lényeg.
Az hogy kinek meddig kell szedni abszolút egyénfüggő. Nincs két egyforma eset. Ezt annyi tényező befolyásolja, hogy előre nem is lehet megmondani.
3/4 anonim válasza:
Én 23 éves fiú vagyok és úgy érzem, életem végéig szednem kell, ami remélhetőleg minél később érkezik el.
4/4 anonim válasza:
Az nem opció, hogy megnézed, hogy hat az orgazmuskészségre, és ha nagyon para, akkor abbahagyod? Én is lamolepet szedek, jelenleg stimulotonnal, de volt scippa is, semmi gond az orgazmuskészségemmel (én is nő vagyok). Amikor elkezdtem antidepresszánst szedni (először citalopram volt), akkor kicsit nehezebb volt,de hamar elmúlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!