Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik olyan ,hogy minden...

Létezik olyan ,hogy minden kardiológiai vizsgálatom negatív még a szív koronaria ct és a mellkas ct is de mégis szinte állandóan szív körüli fájdalmaim vannak? Ez mi lehet?

Figyelt kérdés
Pszichiáternél is voltam de a bogyók sem segítenek

jan. 26. 19:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Akkor ez biztosan nem szívfájdalom. Az erősebb nyomás, nyilalas, ami kisugárzik a bal karba is. Ez inkább rossz tartásból adódó fájdalom lehet vagy beszorul a levegő. Próbálj mélyeket lélegezni ilyenkor, és nyugodtan kifújni. Mozogj többet, nem tudom milyen munkát végzel.
jan. 28. 17:52
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlszokat! Én is szeretném kiverni a fejemből ,hogy nem szív eredetű fájdalmak ezek,de nem megy mert sokszor ijesztőek. Pedig a vizsgálatok is azt igazolják hogy nem azok,de fájdalom mégis van. Eléggé megnehezítik a félelmek a mindennapjaim.
jan. 29. 09:49
 13/22 anonim ***** válasza:
Akkor forduljon pszichológushoz/pszichiáterhez.
jan. 29. 10:26
 14/22 anonim ***** válasza:

Az ember már csak olyan, hogy ha nem tudja mitől vannak a fájdalmai, a legrosszabbra gondol.

Próbáld te kideríteni, mitől érzel ilyent, és ne csak a szivedre gondolj, mert minden valószínűség szerint más okozza.

Ha orvoshoz fordulsz vele, ne azzal kezdd, hogy a szivednek van baja, hanem mutogasd el, hol mit érzel, a "szív" szót ki se ejtsd a szádon! Ha a szivedre panaszkodsz -tapasztalatból beszélek- csinálnak ilyen-olyan szívvizsgálatot, ami negatív, azzal kész. Mehetsz haza, a probléma meg marad, nem keresnek tovább. Talán jobb lenne új orvoshoz menned, mert a mostani csak a szívproblémát akarja kizárni, a panaszok meg maradnak.

jan. 29. 10:40
 15/22 A kérdező kommentje:
És milyen másik területen kéne keresgélnem? Pulmonologián voltam már és pszichiáternél is.
jan. 30. 09:47
 16/22 anonim ***** válasza:

Nem kell más területen keresgélned, a háziorvos elsőre elég lenne, ha a lehetséges okokkal is foglalkozna, nemcsak a szivedre koncentrálna.

Ezért írtam, hogy ki sejtsd a szádom a szív szót, mert akkor csak ott keresgélnek, de nem találnak, a probléma meg marad, mivel más okozza. Meg azt is, hogy egy uj orvos esetleg másképp közelítené meg a problémát, és meg is találná a kiváltó okot.

jan. 30. 10:44
 17/22 anonim ***** válasza:
16 vagyok. Gyakorlatilag az van, hogy elmész az orvoshoz, hogy megint fáj a szived, csinál egy ekg-t, ami megint negatív, és te megint mehetsz haza. És megint kezdődik minden előlről. Ugyanazokat az eredménytelen köröket futjátok le, mitől lenne más az eredmény?
jan. 30. 10:48
 18/22 anonim ***** válasza:
Reumatológia? Ha tartásból adódik vagy neurológia, ha idegi a fájdalom.
jan. 30. 13:46
 19/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az összes választ! Még egy kérdést. Előfordul hogy nyugalmi állapotban 60-50 között van a pulzusom az még normális? 40 éves vagyok
febr. 2. 13:12
 20/22 anonim ***** válasza:
Ha jó erős a szíved, akkor igen. Nekem is mindig akörül van. Sportszívnek hívták régen, ha valakinek kevesebb dobbanással is el tudta látni a feladatát, mert sportolókra jellemző.
febr. 2. 16:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!