Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha egyszer gyermekvédelemben...

Ha egyszer gyermekvédelemben szeretnèk dolgozni, mennyire vet ràm jó fényt, ha kiderül, hogy kezeltek màr pszichiátrián?

Figyelt kérdés

Ma màr ugye àtvilàgítjàk azt, aki gyermekvédelemben szeretne dolgozni, a belügyminisztérium. Én màr dolgoztam ott, és át is estem ilyen átvilágítás, pszichológiai tesztet kellett kitöltenem, ahol igazából nem őszintén válaszoltam a kérdésekre, így átmentem.

Nincsen semmi komoly betegségem, "csak" kevert szorongásos depresszió lett a diagnózisom, még korábbról. Tehát voltam màr pszichiátrián, csak valahol mindig megrekedt a terápia. Gyógyszert nem szerettem volna szedni, és ma sem szeretnèk. Most megint szeretnèm megpróbàlni vagy a pszichiátert (esetleg Tünderhegyre gondoltam) vagy a pszichológust, ami olyan szempontból lenne jobb, hogy nem lenne nyoma, ha magánba mennék. Bár igazàból, mivel màr voltam ilyen helyen, a Belügyminisztérium akkor sem nèzett bele az egézségügyi ellàtàsaimba.

Szerintetek?

Előre is köszi!

tegnap 19:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Kicsit zavaros.

"Most megint szeretnèm megpróbàlni vagy a pszichiátert (esetleg Tünderhegyre gondoltam) vagy a pszichológust, ami olyan szempontból lenne jobb, hogy nem lenne nyoma, ha magánba mennék."

A Tündérhegy az bejárós vagy befekvős állami intézmény, csoportterápiák vannak szinte csak (van egyéni is, de az sokkal kevesebbet nyom a latban).

Magán úton mehetsz pszichológushoz is meg pszichiáterhez, de mintha most már az EESZT-ben a magán ellátásokat is fel kéne tüntetni? Ezt nem tudom.

"Bár igazàból, mivel màr voltam ilyen helyen, a Belügyminisztérium akkor sem nèzett bele az egézségügyi ellàtàsaimba."

Honnan tudod? És miért nézett volna bele?

tegnap 19:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Mégis mit szeretnél a gyermekvédelemben dolgozni? Mert az előéleted és a zavaros írásod alapján inkább nem kellene. Hacsak nem takarítani vagy kertészkedni mennél, esetleg konyhára??
tegnap 20:27
 3/5 anonim ***** válasza:

#1.: Az EESZT-be a magán pszichiáter által végzett ellátás is bekerül.

# kérdező: A pszichológiai alkalmasságvizsgálatot a 191/2024. (VII. 8.) Korm. rendelet tartalmazza. L. [link]

Az 1. melléklet szerint a pszichológiai alkalmasság minimumfeltételei

1. A személyiség egészével kapcsolatos elvárások

1.1. Kiegyensúlyozott pszichés állapot

1.2. Életkornak megfelelő érettség

1.3. Átlag feletti érzelmi-indulati kontroll

1.4. Átlag feletti érzelmi intelligencia

1.5. Átlagos pszichés terhelhetőség, stresszel való megküzdési képesség

1.6. Átlagos alkalmazkodási képesség

1.7. Átlagos teljesítménymotiváció

2. Kognitív képességekkel kapcsolatos elvárások

2.1. Átlagos intellektuális képességek

2.2. Átlagos figyelmi képességek

3. Társas készségekkel kapcsolatos elvárások

3.1. Átlag feletti szóbeli kommunikációs készségek, beleértve – az ellátott feladathoz igazodóan – a gyermekkorúakkal, a traumatizált, illetve a fogyatékkal élő személyekkel való hatékony kommunikációs készséget

3.2. Átlagos írásbeli kommunikációs készségek

4. Társadalmi normáknak való megfelelés

4.1. Átlag feletti felelősségtudat

4.2. Szabálykövető, fegyelmezett magatartás, amelynek keretében elvárt a vizsgálatok során való együttműködés, azok szabályainak betartása, a tesztek értékelhető kitöltése

4.3. Élettörténete mentes a kóros függőségektől (például játékszenvedély, alkoholfüggőség, drogfüggőség)

4.4. Élettörténete mentes öngyilkossági kísérlettől, öngyilkosságra utaló magatartástól

4.5. Élettörténete mentes a szexuális devianciáktól

Ebből nekem az jött le, hogy a vizsgálat során főszabályként az éppen aktuális pszichés állapotot mérik fel. Csak a 4. pont 4.3-4.5. alpontjai fogalmaznak meg a korábbi élettörténettel kapcsolatos elvárásokat. Ha ez így van, akkor a korábbi depresszió a 4.4. pont értelmében csak akkor feltétlen kizáró ok, ha öngyilkossággal kapcsolatos magatartással járt együtt.

tegnap 22:15
 4/5 anonim ***** válasza:

3!

Nem mindenkié! Az enyém pl nem. Magán pszichiáterhez járok. Megbeszéltük, hogy nem ír Eeszt-be semmit.

Súlyos depresszió és öngyilkossági késztetés miatt járok hozzá.

Még ambuláns lapot se ír.

tegnap 22:43
 5/5 anonim ***** válasza:
A környezetedben ne nagyon reklámozd ezt, mert nem biztos, hogy a pszichiáter szabályosan jár el. Vannak olyan kürölmények, amikor ki lehet magyarázni, hogy miért nem vezet szabályos betegdokumentációt, de elvileg kellene neki.
tegnap 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!