Ez lehet panikroham?
Igen, ez pánikroham. A fulladásérzést is az erősödő szorongás okozza. A rohamot nagyon sok dolog kiválthatja. A fájdalom is. Bármilyen stresszhelyzet. Bár a legsúlyosabb esetekben a stressz szintje olyan magas, hogy szinte stimulus nélkül is beáll a roham.
A legjobb a szorongás csökkentése. Akkor nem romlik az állapotod, nem csökken az ingerküszöböd. Érdemes megtanulni valamilyen(vagy több) relaxációs technikát is. Ha fulladásérzésed van, akkor esetleg relaxációs légzéstechnikákat. Tudom ajánlani az autogén tréninget. Az én rohamaim is nagyon megritkultak, mióta megtanultam, és használom, és a kezdődő rohamokat is lehet vele enyhíteni. Emellé ha egy darabig nyugtató teakeverékkel kúrát tartasz, az is sokat segít. Ha nem tudod kézben tartani, és nincs javulás, akkor mindenképpen pszichiátert kell keresni, és tanácsot kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!