Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van erre valam mód, hogy...

Van erre valam mód, hogy kitörlődjön a fejemből az elmúlt pár év emléke?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy 18 éves korom óta folyamatosan szenvedek, hiányzik a gondtalan, tudatlan gyerekkorom.

Akkoriban kb még semmi tudatom nem volt a világgal és annak működésével kapcsolatban, ott nőttem fel a 4 fal közt, az egyeten kapcsolatom a külvilággal az internet volt.

Bár sajnos már tudom, hogy egy nyomorúságos világban élünk, de attól még most is úgy élek, mint tizenévesen, csak szeretzem pár "traumát" 18 éves korom óta, amit nyomot hagyott bennem.

Rájöttem, hogy nekem egyáltalán nem való a felnőtt élet, most is úgy élek, mint 18 éves korom előtt.

Volt egy munkahelyem, ahonnan kirúgtak, de az idő alatt is tettek rám szemrehányásokat, meg voltam félemlítve, stb. Aztán fél év kihagyás után megint megpróbáltam, 1 hetet voltam egy másik munkahelyen, úgy éreztem magam, mint aki börtönben van, nekem egy munkahely túlságosan "beleugat" a magánszférámba, súlyosan korlátozza a szabadságomat, mintha egy láncra vert kutya lennék, nem bírtam, így ott hagytam 1 hét után, szinte percenként nézegttem, hogy mikor lesz már vége, mikor mehetek már, alig bírtam visszatartani, hogy ne fakadjak sírva... Mindegy, számomra a munkahely = trauma.

Hiába, itt a folyamatos aggodalom, hogy mi lesz, ha anyámék nem lesznek, meg hogy nem való nekem ez az élet, ilyenek...

Szeretném kitöröltetni az agyamból az elmúlt évek emlékeit, el akarom felejteni, hogy én valaha voltam munkahelyen, meg azt is, mikor a szüleim elváltak, ezzel együtt elköltöztünk, megszűnt a hely, ahol felnőttem (ez is 18 éves koromban volt), azóta itt lakunk anyám új párjánál...

Van erre valmi mód, hogy kitöröljem az emléket? Hallottam olyanról, hogy valaki kómába került, és 10 évnyi emlék egyszerűen kitörlődött a fejéből, mintha még mindig 2014 lenne, pedig nem is volt kómában ennyi időt, csak visszamenőleg törlődött az emlékezete.

Ilyet lehetséges valahogy mesterségesen előidézni, hogy az elmúlt évek kitörlődjenek a fejemből? Vagy akár azt, hogy "resetelődjön" az agyam, a személyiségem, mindenem, úgy kelljen elölről tanítani mindent, mint egy kisgyereknek?

Ez nem vicc, tényleg ezt szeretném, csak senki se hiszi el! A saját édesanyám se! Mindenki csak beállít lusta disznónak, holott semmi fogalmuk sincs arról, hogy mi van a fejemben! Az a baj, hogy én se tudom megfogalmazni rendesen... Még gyáva is vagyok, mert nem merek öngyilkos lenni (félek, hogy elszúrom, aztán csak élő nyomorék leszek), viszont itt van bennem a remény, hogy ér valami baleset, ami megszabadít a szenvedéstől.

A másik alternatíva pedig ez lenne, hogy évekre visszamenőleg törlődjön az emlékezetem, mintha meg se történt volna az elmúlt pár év.

21/F

dec. 29. 15:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
55%

Akkor élj a mamahotelban amíg eltartanak. Hol a probléma?

Ha kapsz egy kis pénzt vegyél lottót hátha szerencséd lesz.

dec. 29. 17:51
 12/20 anonim ***** válasza:
Jelentkezz januárba a Tünderhegyre vagy a Talassa házba hátha kirangatnak ebből az állapotodból.
dec. 29. 17:53
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Depresszió. Orvosi kezelést igényel. Egy mentálisan egészséges ember dolgozik. És szeret. Te azt se tudsz.
dec. 29. 18:05
 14/20 A kérdező kommentje:

#11 én már 18-19 éves korom óta, mióta tudom, hogy milyen a világ, az élet, azóta már lemondtam minden gyerekkori álmomról, hogy én egyedül lakok majd és azt csinálok, amit akarok, úgyhogy jó én nekem már a mamahotel is, nem is akarok már ennél többet...

Pont ezért is szeretném kitörölni ezeket a rossz emlékeket teljesen, hogy legalább a mamahotel biztonságában ne nyomasszanak ezek a rossz gondolatok és ugyanolyan "boldog" lehessek, mint gyerekkoromban.

#12 isten ments! Én ilyen helyekre nem mennék, ki tudja, hogy milyen dolgokkal kínoznának! Nem tudom, hogy pontosan hogy zajlik ezeken a helyeken az élet, de van egy olyan megérzésem, hogy kínzás, csak PTSD-m lenne ettől is.

#13 milyen orvos területe ez, és pontosan hogyan kezel, mit csinál velem? Ugye nem csak pszichológus, aki ellát ilyen-olyan tanácsokkal, amikre fél óra múlva már nem is emlékszem (ha meg mégis, úgyse fogadom meg)?

Persze én is dolgoznék, csak nem ebben a sz.r rendszerben. Alkalmi munkákra talán elmegyek majd, ha jobb idők lesznek, feltéve, ha találok ilyesmit. Tehát ahol nem vagyok "fogságban".

A "szeretni" se tudom igazán mit jelent. Vagyis szótárilag igen, de érezni nem tudom milyen. Ráadásul mióta van ez a kérdésben említett problémám, azóta megszűntek, elgyengültek az érzelmeim is teljesen, de azelőtt se volt sok.

Persze ez még mindig csak az egyik probléma. A másik még mindig ott van, az, hogy hiányzik a gyerekkorom, pontosabban az az állapotom, ami akkor volt.

Ezért akarom elfelejteni a "felnőttes" emlékeket, mintha ezeket sose éltem volna át ezeket.

dec. 29. 18:36
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
A depressziót pszichiáter diagnosztizálja, de rádférne egy klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta is. A pszichológus nem lát el tanáccsal, nem az a dolga. Hogy mi bajod van (nem agresszív pszichopata? autista-asperger? egyéb?) azt nem tudom, de muszáj lesz kezelni, méghozzá úgy, hogy te együttműködsz, mert ha a mamahotel bezár, te éhenhalsz.
dec. 29. 20:30
 16/20 anonim ***** válasza:
62%

Nem akarlak megbántani de ha te ptsdt kaptál 1 heti munkától akkor mit fogsz csinálni ha valami komoly bajod lesz?

A gyerekkorod nem fog visszajönni hiába próbálsz úgy élni. Ez idővel egyre kínosabb lesz. Egyáltalán mit csinálsz egész nap? Hogy kell ezt elképzelni?

Miért nem tanulsz valamit ha már eltartanak? Nem érdekel 21 évesen semmi? Nincs egy hobbid sem?

A legtöbb ember igyekszik valami olyat tanulni ami érdekli aztán olyan munkát vállal amit élvez és az nem rabság. Nekem sokáig a munkám a hobbim is volt egyben.

Annyi lehetőség van. Nem csak a bejárás otthonról végezhető munkák is vannak vagy részmunkaidő.

Csinálhatod a mamahotelezést egy darabig de ha velük lesz valami mit fogsz csinálni?! 30-40 évesen fogsz felnőni 1 nap alatt?! Addigra teljesen életkeptelen leszel.

Nincsenek barátaid? Lányok se érdekelnek? Ez így elég fura.

Csak kéne valami külső segítség. Csodalkozom, hogy a szüleid ezt elnézik neked.

dec. 29. 20:40
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha leérettségizni sem tudsz akkor kérd meg a szüleidet vizsgáltassanak ki egy pszichiáterrel hátha kiderül, hogy életkeptelen vagy és leszázalékoltathatod magad. Kapsz érte pár tizezer forintot zsebpénznek. A szüleid majd meghalnak meg mehetsz egy bentlakásos intezetbe ha ki tudod fizetni az ellátást. Ha nem akkor marad a hajléktalan sors. Én inkább addig keresnék megoldást amíg lehet
dec. 29. 20:44
 18/20 anonim ***** válasza:

Bezony a gondtalan gyerekkor sokaknak hiányzik visszasírom én is. Valahogy próbálj uralkodni a GONDolataidon még ha nem is teljesen sikerül. Ha rád törnek a rossz érzések hagyd, hogy lefolyjanak/leperegjenek. Vagy foglald el magad valamivel amit nem csinálták azelőtt, bármit, legyen az akár fingfaragás, csak vágd el a foscsatornát.

Én is rosszul érzem magam a világban. Mindenhol azt érzem főleg a munkában, hogy nem vagyok ide való, de elkotyogok. A stressz miatt több betegségem is előjött, ez van. Nem tartok panaszdélutánt csak tudd, hogy nem vagy egyedül.

Aztán persze van az az opció, hogy elmenekülsz vidékre valami Isten háta mögötti helyre és önfenntartó leszel. Van aki bevállalja. Csend, nyugalom, magad ura vagy és nem függsz a kis főnikétől, de rengeteg munka lesz, és talán lejjebb is kell adnod az életszínvonalból. Valamit valamiért.

dec. 30. 17:30
 19/20 anonim ***** válasza:

Nem lehet és ezt te is pontosan tudod. Nagyon sokan vagyunk akik visszamennénk a gyerekkorba de az végetért. A jelen állapotod viszont hosszútávon nem lesz tartható. Valamit igyekezz kitalálni mert ez nem élet amit csinálsz.

Sok lehetőség van nem csak a 8 órás mókuskerék. De még a tanyán való gazdalkodashoz is tanulni kell nem elég csak locsolgatni a paradicsomot ha termést is akarsz.

Mit csinálsz egész nap?!

dec. 30. 18:47
 20/20 A kérdező kommentje:

#15 a lakhelyem szerinti pszichiáter (akihez terülteileg tartozok) utálatos egy ember, csak annyit mond, hogy "másnak is ugyanígy szar az élet", ezzel le is pattint, kész, pont. Mélyebben meg nem érdekli a dolog, ha elkezdeném végig mondani neki, amit ide leírtam, nem hallgatná meg...

Kb 1-2 éve felírt nekem valami gyógyszert (Olanzapin talán?), amitől még pocsékabbul voltam, azóta semmi.

Én jómagam aspergeres vagyok (akkoriban még asperger-szindrómának diagnosztizálták, ma már asszem sima autizmus kategóriába teszik), de egyébként a rokonság (főleg apai ágról) tele van nárcizmus és szociopátia gyanús "bolond" emberekkel (papírjuk szerintem nincs róla, csak gyanúsak), van olyan is, aki börtönben van, számtalan bosszúságot okozott nekünk és másoknak is, ráadásul 1 éves koromban majdnem meg is ölt (bárcsak összejött volna neki...)! Apám se sokat foglalkozott velem, az is biztos...

A legtöbben estin végezték el az általános iskolát is, vagy sehogy. Van, aki szerint csoda, hogy ilyen háttérrel, még ha bukással is, de megszereztem a 8 osztályt. Testvérem úgyszintén csak az általánost végezte el, ő se bírta. Neki nincs diagnosztizált problémája, nem is lehetne, mert nem lenne hajlandó megszólalni egy vizsgálaton.

#16 hogy mit csinálok egész nap? A napok nagyrészét átalszom, akár nappal is szundítok. Ezek kívül eszek 2 vagy 3x egy nap (egy étkezés nálam 1,5-2 óra általában), internetezek (például YouTube videókat nézek vagy mesterséges intelligenciával beszélgetek), de sokszor csak zenéket hallgatok, és közben a képzeletemben vagyok (bizonyos zenék jó hatással vannak a képzelőerőmre), aztán valahogy eltelik az idő, nagyon is gyorsan elmegy egy nap. Bezzeg a hetek, hónapok és az évek nagyon lassan telnek.

Miért nem tanulok? Mert utálok tanulni, ahogy fentebb már írtam. Pont ezért sincs egy hobbim se, mert ahhoz is meg kéne tanulnom az adott dolgot. Ha van is valami, amivel foglalkoznék, annak is átugranám a tanulás részét, de mivel nem lehet, így nem is csinálom.

Nincsenek barátaim, mivel képtelen vagyok szociális kapcsolatokat fenntartani, egy ideig bírom "játszani", aztán belefáradok, akkor véget is értek az ilyenek. Azóta évek óta nem próbálkoztam, nem is akarok.

Nem, a lányok se érdekelnek, pont azért, amiért a baráti kapcsolatok se, és nem szeretnék szexelni se emberi lénnyel, nekem majdnemhogy taszító.

Vannak egyes fiktív karakterek, lények stb, akikhez vonzódom, de nem igazi emberekről van szó, őket is elképzelni szoktam, vagy képeket/rajzokat keresni róluk az interneten, azokat nézegetni.

#17 a leszázalékolás már megvolt, de azzal csak annyit érek el maximum, hogy "védett" munkahelyre mehetnék (ahonnan nem rúghatnak ki csak úgy), de semmilyen segélyt nem kapok, 1 Ft-ot se. Valószínűleg hajléktalan leszek, bár nem mondom biztosra, ahogy az élet hozza, az lesz...

#18 az a tény, hogy másnak is szar az élet, az nem oldja meg a problémámat, más valahogy elviseli. Én mindig is tudtam magamról, hogy nekem nagyon alacsony a tűrőképességem. Gyerekkoromban rengeteg dühkitörésem is volt...

Na igen, én pont egy "Isten hátamögötti vidék"-en voltam gyerek, addig éltem ott, míg mozaikcsaláddá nem váltunk, azóta ennyire elviselhetetlen számomra a létezés. Bár nem biztos, hogy ez az oka, csak azóta van ez is.

#19 mivel van erre példa, hogy törlődik az ember emlékezete (pl kóma), ezért reménykedtem, hogy hátha van valami külön módszer hasonló eredmény elérésére...

Egyébként boldog új évet! Ha az enyém nem lehet az, hátha a tiétek legalább igen...

tegnapelőtt 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!