Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hülyét csinálok magamból a...

Hülyét csinálok magamból a pszichológus előtt, ha eldöntendő kérdésére (Folytassuk-e?), egy kifejtő összegzést írok az elmúlt alkalmakról?

Figyelt kérdés
És a végén írom, hogy igen folytassuk, csak anyagilag a következő pár hónap labilis lesz nekem, és habár van rá pénzem, nem szeretem nagyon lemelleszteni a megtakarításaimat
szept. 4. 06:56
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
26%
igen. Változást akarsz, vagy nem? Ha igen, annak ára van! A pszichológus nem vöröskereszt!
szept. 4. 07:04
 2/19 A kérdező kommentje:

ok

de az volt a kérdésem, hogy ha kifejtem neki bővebben, akkor az kicsit a cringe kategória, és igazából, csak egy igen nemet akar-e

vagy belefér még?

szept. 4. 07:30
 3/19 A kérdező kommentje:

De egyéb témákat is belevonnék, pl hogy pl nekem a magázódás az túl távolság tartó stb..

vagy ezek a témák mind inkább személyesen megbeszélendőek?

szept. 4. 07:32
 4/19 anonim ***** válasza:
8%

Leszarja a kifejtést. Igen vagy nem.

Amúgy meg miért nem tb alapon mégy pszichológushoz vagy pszichiáterhez? Legalább kipróbálhatnád. Egy fokkal nem jobb a fizetős.

szept. 4. 07:35
 5/19 anonim ***** válasza:
40%
A magázódás meg alap. Nem haverok vagytok.
szept. 4. 07:35
 6/19 anonim ***** válasza:
29%
Vagyis nem adtál választ egy igen-nem-es kérdésre! Nyilván nem véletlen, hogy ezt a kérdést feltette, valószínűleg olyan ellenállást tapasztal, ami megkérdőjelezi a terápia folytatásának értelmét. És erre jössz egy ilyen "igen, de ...'-vel. Döntsd el, mit akarsz, nem kötelező benne maradni, nyilván a te érdeked, de ha nem vagy készen a változásra, akkor nem. Fejezd be ezt a kint is vagyok, bent is vagyok játékot, mert ha továbbra sem vagy elkötelezett, a végén a pszichológus fog kidobni, ő is az értelmes munkát szereti. Aztán elgondolkozhatsz az ellenállásod okán, ami biztos, hogy nem a pénz. Az nem pocsékolás, hanem önmagadba fektetés lenne.
szept. 4. 07:36
 7/19 anonim ***** válasza:
81%
Attól még, hogy eldöntendő a kérdés, elmondhatsz releváns háttérinformációkat. Inkább az elejére tenném a tényleges választ és utána egy rövid magyarázatot. Például: "Nehéz kérdés. Szeretném folytatni. Ugyanakkor a következő pár hónap anyagilag szűkösebb lesz a számomra, és ez elbizonytalanít, hogy megengedhetem-e ezt a kiadást magamnak. Emiatt lehet, hogy később mégis a befejezés mellett kell döntenem, hiába érzem hasznosnak a közös munkát."
szept. 4. 07:47
 8/19 anonim ***** válasza:
44%
Vagyis rizsáznál és nem válaszolnál, 7-es! Egy terápia így nem működik. Igen vagy nem. Nem félig. "Most nem, de majd később majd igen", "Most igen, de később majd nem" - ilyen nincs. Van a terapeutának elég értelmes kuncsaftja, nem kell, hogy olyanokkal húzza az időt, akik nem is akarják.
szept. 4. 08:00
 9/19 anonim ***** válasza:
77%
Semmi baj nincs azzal, ha erre az egyébként kényes kérdésre egy 'igen-nem'-nél hosszabban válaszolsz, sőt, az külön jó, ha megosztod az ezzel kapcsolatos érzéseidet (ezért vagy ott) . Ellenben jobb lenne ezt személyesen megbeszélni. Összeírhatod a gondolataidat, akár levél formájában is, de ennek a tartalmát inkább szóban oszd meg.
szept. 4. 09:00
 10/19 anonim ***** válasza:
37%
Csináld ahogy akarod. Szerintem a megerősödés része az is, hogy mérlegeld mi lenne a jó és csináld úgy, és várd, hogy mit reagál.
szept. 4. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!