Önismereti kérdés: Hogyan deríthetem ki a legegyszerűbben, hogy jó pszichológus, pszichoterapeuta lennék-e?
Maga a téma már régóta érdekel, mármint, hogy hogyan működik az emberi elme, hogyan fejlődik a jellem, kit mi motivál az életben és miért, stb-stb.
Viszont sajnos az önismertem nem a legjobb, jelenleg is szakemberrel dolgozom rajta.
Honnan deríthetem ki, hogy megvannak-e bennem egy jó mentálhigiénés szakemberhez szükséges kompetenciák, anélkül, hogy hosszú évekre elköteleződnék a szak mellett, csak azért, hogy időközben kiderüljön, mégsem való nekem?
Azért is kérdezem, mivel köztudottan hosszú elkötelezettséggel jár a szak érdemi elvégzése (alsó hangon is legalább 5-8 év) és pár tanulmányi vakvágányba már belefutottam korábban.
Miről ismerkszik meg egy jó terapeuta? Illetve milyen esetben ellenjavalt mentálhigiénés szakirányba menni?
Egyetértek továbbá az élethosszig tartó tanulás, folyamatos továbbképzés filozófiájával és fontos számomra, hogy segíthessek másokon, pozitív nyomot hagyjak. Mindemellett teljes mértékben humán beállítottságú vagyok, imádok kutatni, utánajárni dolgoknak, megérteni ok-okozati összefüggéseket az ember egyéni és társadalmi működésére vonatkozólag, az üzleti, profitorientált szféra hidegen hagy.
Ám ettől függetlenül szeretnék felelős, alaposan átgondolt döntést hozni, ezért is tettem fel a kérdést. Hátha itt akadnak szakemberek, akik ebben dolgoznak és tudnak tanácsot adni.
Érdemes elmenni pszichológushoz, vagy önismereti csoportba, hogy a másik oldalról beleláss a dologba.
Ha merev ember vagy, akkor nem való neked.
Ha őszinte, kíváncsi és kellően bátor vagy, akkor menni fog.
Sok sikert!
Köszönöm! :)
Az őszinteség és a kíváncsiság maximálisan jelen van bennem, a bátorságon ugyan még dolgoznom kell, de rajta vagyok az ügyön.
Nekem többször jött ki ugyanaz a típus és szerintem telitalálat!
Imádom ezt a tesztet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!