Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hülyét csinálok magamból a...

Hülyét csinálok magamból a pszichológus előtt, ha eldöntendő kérdésére (Folytassuk-e?), egy kifejtő összegzést írok az elmúlt alkalmakról?

Figyelt kérdés
És a végén írom, hogy igen folytassuk, csak anyagilag a következő pár hónap labilis lesz nekem, és habár van rá pénzem, nem szeretem nagyon lemelleszteni a megtakarításaimat
szept. 4. 06:56
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Ti mit gondoltok a magázódásról egyébként?

nekem az a fura benne, hogy pl látom, hogy előtte és utána is vannak kliensei, néha még idősebbek is mint én, 30 éves vagyok, férfi, a terapeutám kb 38-40 éves kb..

És azért ez feltűnt, hogy őket meg tegezi

Ez valamiféle fontos része a terápiának, ő velük más terápia van, vagy nem értem?

szept. 4. 11:13
 12/19 A kérdező kommentje:

Utolsó 2 köszi,

értem értem

szept. 4. 11:14
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Azt gondolom, hogy te többet gondolhatsz ebbe a kapcsolatba, azért vagy ennyire rákattanva a tegeződésre. Valószínű látja a doki is, és ezért sem ajánlotta fel hogy tegezd.
szept. 4. 11:25
 14/19 anonim ***** válasza:

A magázódásról azt gondolom, hogy a pszichológusok egy része alkalmazza, egy része pedig (s talán ez a kisebb) nem ragaszkodik hozzá. Az engem is meglepne, ha nem volna valaki ebben egységes.

Az lehet esetleg, hogy olyan problémával fordultál hozzá (például kötődési nehézség), aminek kapcsán jobbnak látta a keretek merevebb meghúzását.

Nagyon veszélyesnek tartom ellenben azt a "szakbarbár" mentalitást, amit a hozzászólok képviselnek, nagyon keveset látunk az esetből, annyit, hogy van egy elakadás, de ezt mélyebben a leírtakból elemezni nem lehet.

Annyit fűznék csak hozzá, hogy bármit érzel a terápia vagy a terapeuta kapcsán, azt oszd meg nyugodtan, ha jó szakember, akkor képes lesz ezeket kezelni, a közös munka során felhasználni, ha pedig nem, akkor érdemes mást keresni, akivel jobban "kijössz".

szept. 4. 12:08
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Zseton vagy nem zseton, ezt itt a kérdés?! (a lényeg)
szept. 4. 14:24
 16/19 anonim ***** válasza:
78%
Na ha másokat az orrod előtt tegez, arra viszont rákérdezhetsz. Egyáltalán beszéltetek már a tegezés-magázásról?
szept. 4. 15:10
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem becenevet ia adjatok egymásnak
szept. 4. 16:33
 18/19 A kérdező kommentje:
16-os lehet h megkérdezem ezt, már csak azért is mert alapból ciki erről beszélni
szept. 5. 13:54
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Semmiről nem ciki beszélni, ami egy emberben felmerül. Pont az a pszichológusi tevékenység egyik tanulsága.
szept. 5. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!