Miért érzékelem apám típusát?
Gratulálok ahhoz, hogy fölfedezted magadban ezt a mintát, ez már félsiker!!!
Olvastam egyszer egy teljes könyvet pont erről a háromszög effektusról, abban a könyvben pont az volt, hogy mindenki úgy választ párt magának, hogy a szüleinktől elszenvedett sérelmeinket akarjuk tudat alatt újraélni, mivel az az ismerős talaj, az ismerős kommunikációs mód.
Szerintem az, hogy ezt magadtól fölismerted, az félsiker ahhoz, hogy időben észre is vedd a jeleket új embernél, hogy ha arra menne a kapcsolat.
Marshall Rosenberg neve jutott eszembe még erről, aki az erőszakmentes kommunikáció atyja, YouTube-on magyarul is elérhető az a három órás előadása-workshopja, amely során példákkal illusztrálva-bábozva-énekelve mutatja be a különböző kommunikációs stílusokat, már én is rég láttam, pár évente érdemes újranézni frissítésért, még ha régi felvétel is, nagyon tanulságos! Szerintem segít neked felismerni a következő versenyzőt a szívedért!
Magyar felirattal három részre szedték a hosszú előadást-foglalkozást, itt az első, hogy neked még keresned sem kelljen:
Nos, én nem bírom a bántalmazó kapcsolatot! Hanem valahogy szerettem volnamegertettetni velük hogy amit tesznek az rossz, és soha többez ne bántsanak másokat!
Rengeteg normális kapcsolatom is volt, tehát nem igaz hogy a bantalmazó kapcsolatot vágyom!
Az a könyv arról szólt, amit olvastam, a címére már nem emlékszem, hogy tudat alatt minden ember úgy választ párt, hogy a szüleitől elszenvedett sérelmeket újra át kell élni, hogy most már le is győzhesse.
Ha az ember ennek már tudatában van, akkor jobban tud figyelni párválasztáskor erre, szerintem.
“ én pedig kétsegbeesetten küzdök egy ideig a kapcsolat megmentéséért, aztán feladom. ”
Soha, senkit nem tudsz megváltoztatni. Nincs az a szerelem, odaadás, türelem, ami megváltoztatná.
Sőt önmaga visszaigazolásának értékeli, és vérszemet kap.
Ne küzdj!
Energia és időpocsékolás.
Rúgd ki.
Az jó. Akkor ügyes vagy!
Amúgy szerintem egy pszichológus tudna neked a legjobban segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!