Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kilátástalanság ellen valami...

Kilátástalanság ellen valami ami nem pszichológus?

Figyelt kérdés
Rendezett az életem ( van munkám ami nem olyan rossz, sok iskolát végeztem, van otthonom el tudom tartani magam ha nem is fenyűzően) leszámítva az egészségi állapotomat ami nem a legjobb önhibámon kívül, de dolgozom rajta. Az emberi kapcsolataim minimálisak mert nem szeretem az embereket. Családom párom, gyerekem nincs. Barataim lennének de elmúlt részemről az érdeklődés és szeretet. Nem tudok ezzel mit kezdeni. Sokat szorongok és nem érzem jól magam mások társaságában. Viszont nincs semmi célom, csak úgy vagyok, rosszul alszom és többnyire nincs kedvem erőm semmihez. Már a covid óta ez van. (Nem a covid miatt lett). Nem tudom hogy tudnék ezen változtatni. Rengeteget gondolkoztam a dolgon de nincs ötletem. Ez meg így nagyon rossz és értelmetlen.

dec. 19. 19:13
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Madárból a hullámos papagáj amúgy egész jó, ha nem zavar a csipogás. Néha hangosak tudnak lenni :D

Illetve nem kell kalitkában tartani őket, sőt, jót is tesz nekik, ha ki vannak engedve, tudnak repülni.

Mamámnál van 2 papagáj, este vannak csak bezárva, akkor alszanak.

8-as voltam.

dec. 19. 21:42
 12/33 A kérdező kommentje:

Tornázom minden nap. Szobabicikli is van.

Konditerem nincs a környéken és taszít is a közeg.

Rengeteg sulit végeztem, kötött képzésre most se erőm se pénzem. Ha nyernék a lottón és nem kéne dolgozmi mennék sok helyre még.

dec. 19. 21:45
 13/33 anonim ***** válasza:
0%

Unatkozol, és belepörögtél a mókuskerékbe.

Idd le magad, és dobd ki a rókával a gondjaid 😄

Egy-két haver mégiscsak jól jönne.

dec. 19. 21:47
 14/33 A kérdező kommentje:
A madarat nem zárok be az szörnyű. Gyerekkoromban volt. Már akkor is csak szorkodtam miatta.
dec. 19. 21:47
 15/33 A kérdező kommentje:

14 Vannak haverjaim nem túl szórakoztató mikor ezt csinálják. Másnaposnak lenni pedig nem tudom kinek jó?

Nem unatkozom nem ez a gond.

dec. 19. 21:50
 16/33 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha egy személyesebb kérdést megengedsz, a pszichológus nálad miért van kizárva?
dec. 19. 22:33
 17/33 A kérdező kommentje:
Mert már próbáltam sokszor de csak a pénzem ment el rá meg az időm nem segített semmit, sőt volt olyan amelyik még ártott is. Már nincs több pénzem rá és 8-10 órás munka után tb alapú ellátás nincs is ahol lakom.
dec. 20. 13:06
 18/33 anonim ***** válasza:

17-es vagyok. Ismerős a helyzet.

Új hobbikkal nem próbálkoztál esetleg?

(Szerintem) az lehet a baj, hogy sok ideje vagy egyedül, így magadba fordultál. Szóval én mindenképpen az emberi interakcióimat kezdeném el növelni, az rengeteget tud segíteni. Akkor is, ha most totálisan hülyeségnek is tűnik.

dec. 20. 13:18
 19/33 A kérdező kommentje:

Ezt az egészet egy baleset váltotta ki. A hobbijaim többségét nem tudom már csinálni miatta. A barátaimban meg úgy az emberekben meg csalódtam akkor mert szinte senkire nem szamíthattam mindenki eltűnt amíg nem lehetett együtt nevetgélni. Most meg már nekem nincs kedvem hozzá mert ez nem barátság.

Egyebként próbálkozom tudatosan időt tölteni pl a kollégáimmal de gyakran fáraszt a társaságuk és jobban esik csak végezni a dolgom elkerülve mindenkit.

Egyik sem jó valahogy. Nyilván a magány sem de nem tudok a baleset óta kapcsolódni másokhoz. Megvaltoztam én szóval bennem is van hiba mert untatnak de szorogok is mások társaságában mert úgy gondolom nem vagyok fontos senkinek. És ez nem nekem szól személy szerint hanem úgy általában azt látom, hogy az emberek nem szeretik egymást csak akarnak valamit a masiktól. Szinte minden kapcsolat érdek.

dec. 20. 13:30
 20/33 anonim válasza:
Ha az egészséged engedi,sportolj valamit.Kirándulj,annyi szép hely van hazánkban.Ha lehetnének barátaid,engedd,hogy szeressenek.Ha sok iskolád van,művelt ember lehetsz,idővel társad is lehetne.Nehéz magunkon dolgozni,de nem lehetetlen.Esetleg egy pszichológus segíthet.(ő nem ad gyógyszert és az egészséges ember pillanatnyi elakadásait hivatott segíteni).Sok sikert!
dec. 21. 20:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!