Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek jogos haragudni a...

Szerintetek jogos haragudni a szülőre, ha mentális betegséget örököltünk tőle?

Figyelt kérdés

Sok mentálisan beteg ember vállal gyereket, mert hát mindenkinek szaporodnia kell.

De arra nem gondolnak, hogy a gyereküknek nehéz lesz.

Lehet egy mentális betegség súlyosabb fokozata lesz.

Apám egész életében szorongó volt, szerintem autista lehet, csak nincs diagnosztizálva.

Nehezen kommunikál emberekkel, nehezem fogadja a kritikát, megsértődik, napokig nem szól az illetőhöz.

Fél, ha dolgoznia kell, egész gyerekkoronban ezt hallgattam, hogy őt bántják a munkahelyen.

Idővel mindenki rossz volt.

Butaságokat csinál, felhívja magára a figyelmet, ha beszél leural mindenkit, csak ő beszél.Egoista.

Mellette elég hiszékeny, ezért vallásos is, ilyen tipikus hiszékeny ember, akikre a vallás alapszik.

Ugye vannak ezek az AI generálta kamu képek, ott is ilyen "Jézus szeret" csoportban tele van hiszékeny, buta emberekkel, rengeteg ilyet látok.

Nincs gondom a hívőkkel, de úgy látom sokszor olyan emberek menekülnek ebbe, akiknek nincs önbizalmuk és valami külső erőtől várják a csodát.

Összejött anyámmal, aki szintén mentálisan zakkant, rossz családból jött, ő meg kontrollmániás, mindent irányítani akar, ezért is volt jó neki Apám, mert őt mindenre tudta befolyásolni.

Én is szorongó lettem, utólag úgy hiszem, hogy van benne genetika is, de a környezet is rátett azzal, hogy nem volt egy olyan stabil felnőtt sem az életemben, akivel megoszthattam bármit.

Nagyon nem nyitottak a problémák kezelésére, gyerekként se vittek orvoshoz, ők maguk sem jártak soha orvoshoz.

dec. 17. 14:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Most akkor te diagnosztizáltad a szüleidet autizmussal és ezért haragszol rájuk?
dec. 17. 14:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem. Max. akkor, ha a párnak már van egy beteg gyereke, de megkockáztatják még egyszer. De ez nem csak mentális problémákra igaz.
dec. 17. 15:04
 3/7 anonim ***** válasza:
58%
Ez nem öröklődik, csak szutyok módon neveltek.
dec. 17. 15:10
 4/7 anonim ***** válasza:
33%
Jogos, nem jogos... Edes mindegy. Haragudhatsz ra, emesztheted magad, ramehet az egesz eleted erre. Majd ugyanolyan leszel mint ok. Akarmilyenek is a szuleid, te ha ugy eled felismertel egy (vagy tobb) hibaforrast, akkor mar tudod, hogy van min valtoztatni. Levalsz a nyajrol, szakemberrel helyreteszed nagad, es uj életet kezdesz.
dec. 17. 15:20
 5/7 anonim ***** válasza:

A mentális betegségeket ritkán örököljük.

Ne erre gyanakodj, valószínűbb, hogy ilyen a személyiséged. Ennyi.

A szüleim egyike sem hajlamos depresszióra, sőt, még a testvéreim sem.

Engem mégis vonzanak a sorozatgyilkosok, a tömeggyilkosok, az öngyilkosok.

Pedig a családomban senki más nem vonzódik az öngyilkossághoz, sem a gyilkossághoz.

Szóval ... nem feltétlen a szülőktől örökölted.

dec. 17. 19:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Ti vagytok a hihetetlen család?
dec. 17. 23:52
 7/7 anonim ***** válasza:

"Mellette elég hiszékeny, ezért vallásos is, ilyen tipikus hiszékeny ember, akikre a vallás alapszik. Ugye vannak ezek az AI generálta kamu képek, ott is ilyen "Jézus szeret" csoportban tele van hiszékeny, buta emberekkel, rengeteg ilyet látok."

Hát inkább te vagy a buta hogy ezért leszólod mert gyengeségében valami nagyobb támaszt keres. Ugye tudod hogy nem mindenre az ember a megoldás? Vannak olyan helyzetek. Ha nem tudod, majd te is megtapasztalod, vagy kapaszkodsz a saját képességeidbe amikor nincs mit tenni.

Haragudhatsz apádra, anyádra hogy mindannyian autisták vagytok, de szerintem ezt is kitaláltad, bizonyítéka nincs.

dec. 17. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!