Mit tehetnék nagyon erős szorongás ellen?
Elégge hipochonder vagyok, és most benyeltem egy tüdőgyulladást, ami miatt tüdőrák félelmem van, ami szinte már pánikba csap át. Két hete itthon fekszem, most lett bazi unalmas, semmivel nem tudom elterelni a figyelmemet, rosszul alszom, szorongok, mindent borúsan látok, halálfélelmem van. Én már próbáltam minden szépre, jóra gondolni, de semmi nem segít.
Van valakinek ötlete?
Senki nem szeret betegnek lenni, az mindenkit lenyom, mert természetellenes állapot és unalmas. Szeded az antibiotikumot? Két hét az sok, most már biztos javulsz, találj ki magadnak szórakozást. Film, olvasás, rejtvény, barát/nő felhívása, chat stb. A tüdőráknak semmi köze a tüdőgyulladáshoz, a betegséged diagnosztizált tüdőgyulladás. Nem is azonosak a tünetek.
Mért nem mentél már pszichológushoz? Erre való!
Az, hogy tüdőgyulladásom van, amit okozhat a tüdőrák is.
45 éves vagyok, és dohányzom, szóval van alapja is.
És igen, megyek majd tüdőszűrésre is, ha meggyógyultam, de addig meg fogok bolondulni ettől a szorongástól. Valahogy véget kellene vetni neki, de nincsen semmilyen praktikám hozzá.
Igen, szedem a gyógyszereket, egy hete kaptam antibiotikumot, mindent betű szerint tartok, amit a doki mondott, de nagyon lassan javulok.
És sajnos, a tüdődaganat a hörgők elzáródása miatt okozhat tüdőgyulladást.
Pszichológuson már nagyon erősen gondolkodom, eddig azért nem mentem, mert mindig le tudtam magam nyugtatni. Most sehogy sem megy.
Filmnézés, olvasás, chat, minden megvolt. Egyszerűen már egyik sem köt le, nem tudok rá koncentrálni, helyette kattog az agyam. Rosszul tűröm a bezártságot, de ugye nagyon nem tudok társaságba sem menni, pedig az segítene.
A tüdőrák nem okoz tüdőgyulladást.
Mondjuk, első körben a dohányzást hagyd abba, és mindjárt kidobtál egy stresszfaktort. Valójában a bűntudatod okozza a szorongást. Túl fogod élni a tüdőgyulladást, 3 hétnél nem tart tovább, közben kérjél beutalót a tüdőszűrőbe, és a táppénzed lejárta napján már el is mehetsz. Egyúttal kérj időpontot a pszichiátriai gondozóba.
Mindenképpen megyek majd röntgenre, de most a tüdőgyulladás miatt nem adna tökéletesen megbízható képet. A tüdőgyuszis foltoknak akár 2 hónap is kellhet, mire visszahúzódnak és tiszta képet ad a röntgen.
Cigiről leszokás tervben van, most nem is dohányzom betegen, így ez a tökéletes kezdet hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!