Elég erőteljes szorongás ellen?
Tudom másnak ez lehet banális, de nekem nagyon erőteljes szorongásom van attól, ha emberek közé kell mennem, illetve néha már az is kikészít, hogy félek valami rossz történik majd, tehát meg nem történt dolgok miatt aggódom.
Mennem kellene pszichológushoz, de le akarom mondani, mert most megint olyan lábbal keltem fel, hogy képtelen vagyok emberekkel teli buszra felszállni, de néha megteszem, ha muszáj, de inkább alternatív megoldásokat keresek, hogy minél kevesebb legyen az interakció másokkal.
Most ha lemondom a pszichológust, valószínűleg ott leszek ahol a part szakad, mert muszáj tömegközlekedni, muszáj elhagyni a lakást, mert nem jön házhoz, de csúnyának érzem magam, mindig úgy érzem, hogy bocsánat, hogy élek és nagyon beszűkült az életterem a lakás és a munkahelyemre. Mit tegyek, hogyan lehet ezt megvaltoztatni?
Első nagyon jól írja. Csak azért is menj emberek közé, ezzel tudod csak legyőzni. Nekem is szociális fóbiám van, régebben egy nagy bevásárlás nekem kész horror volt, minden bajom volt akkor. Ez mellé társul az is, hogy eléggé introvertált vagyok. Szóval mikor egyedül lettem hagyva valahol még ha csak 5 percre is ahol nagy tömeg van, kész voltam.
Többet járok emberek közé azóta alakulok. Kell egy kis idő mire enyhülnek a tüneteid, de hidd el sokkal jobb lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!