Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elég erőteljes szorongás ellen?

Elég erőteljes szorongás ellen?

Figyelt kérdés

Tudom másnak ez lehet banális, de nekem nagyon erőteljes szorongásom van attól, ha emberek közé kell mennem, illetve néha már az is kikészít, hogy félek valami rossz történik majd, tehát meg nem történt dolgok miatt aggódom.

Mennem kellene pszichológushoz, de le akarom mondani, mert most megint olyan lábbal keltem fel, hogy képtelen vagyok emberekkel teli buszra felszállni, de néha megteszem, ha muszáj, de inkább alternatív megoldásokat keresek, hogy minél kevesebb legyen az interakció másokkal.

Most ha lemondom a pszichológust, valószínűleg ott leszek ahol a part szakad, mert muszáj tömegközlekedni, muszáj elhagyni a lakást, mert nem jön házhoz, de csúnyának érzem magam, mindig úgy érzem, hogy bocsánat, hogy élek és nagyon beszűkült az életterem a lakás és a munkahelyemre. Mit tegyek, hogyan lehet ezt megvaltoztatni?

dec. 7. 10:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az segített mikor hasonló felelmem volt, h minden nap elmentem egy parkba ahol voltak emberek, de úgymond tömeg nem. Oda ki kellett tömegközlekedni, szoval az is egy kihívás volt, és nagyon nehéz volt kitenni a lábam, de pont amiatt mert tudtam h az az egy segít ha szembe nézek a felelmemmel, minden nap 1-2x elmentem másfél órát setalni. Már hetek alatt enyhultek a tuneteim, mellette terápia, azóta semmi bajom :) de minden nap szembeneztem a felelmemmel és csak azért is emberek közé mentem.
dec. 7. 11:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Első nagyon jól írja. Csak azért is menj emberek közé, ezzel tudod csak legyőzni. Nekem is szociális fóbiám van, régebben egy nagy bevásárlás nekem kész horror volt, minden bajom volt akkor. Ez mellé társul az is, hogy eléggé introvertált vagyok. Szóval mikor egyedül lettem hagyva valahol még ha csak 5 percre is ahol nagy tömeg van, kész voltam.

Többet járok emberek közé azóta alakulok. Kell egy kis idő mire enyhülnek a tüneteid, de hidd el sokkal jobb lesz.

dec. 7. 11:58
 3/4 anonim ***** válasza:
Már egy hetes a kérdés, de ne csinálj ilyet, hogy nem mész el a pszichológushoz, mert ő az, aki segíteni tud. Illetve ha már ilyen szintre jutottál, hogy komoly nehézséget okoz kilépni a házból, ahhoz már gyógyszer kell.
dec. 15. 21:07
 4/4 anonim válasza:
Bármi okozza a szorongást, keresd meg a határaid, és mindig csak egy lépéssel lépd túl. Csak annyira, hogy kellemetlen legyen, ha már nem az, jöhet még egy lépés. Én bánom, hogy nem kértem segítséget, mikor felismertem mi a baj... Én dolgozni nem jártam, akkor mentem emberek közé, mikor muszáj volt, sokszor éreztem, hogy kinéznek mert ciki vagyok biztos, rajtam nevetnek, stb. Kínok árán szoktam hozzá a munkahelyhez, kollégákhoz, és a nehézségeihez, mert nem mentem el vele anno dokihoz. Mindenképp kérj szakembertől segítséget, nem játék, egyedül ez nem jó!
dec. 15. 21:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!