Kinek mi vált be szorongás, pánik ellen?
A testmozgás némiképp enyhít rajta. Már csak azért is mert felmegy tőle a pulzusod így megszokod ezt és kevésbé ijedsz meg ha a pániktól megy fel.
Ha tudod, hogy pánikrohamod van és nem fizikai rosszilléted akkor csinálj valami tevekenységet. Én belekezdek valamibe vagy folytatom amit amúgy is csináltam hamarabb elmúlik mint ha leülök rosszulleni és figyelem a tüneteimet. Sajnos nekem többféle tünetegyüttessel jelentkezik, van amikor nem tudom mi van és még mindig megijedek. De ha tudom akkor nem foglalkozom vele, megállapítom hogy csak pánik majd elmúlik. :)
Nem garantált, hogy neked is ezek fognak beválni, de nekem a következők segítettek (gyógyszert nem szedtem).
Először is jobban figyeltem arra, hogy rendszeresen egyek, mert mikor leesett a vércukrom, az általában betriggerelte a pánikot is.
Ha érzed, hogy közelít egy roham, próbáld lefoglalni magad valamivel. Ez egyáltalán nem egyszerű, de a cél az, hogy te tudd uralni a gondolataidat és ne fordítva. Nyiss meg egy játékot a telódon, nézz egy cicás videót, vagy bármit, ami kizökkenthet a katasztrofizáló gondolatokból.
Ha mégis rád jön a roham, nagyon fontos, hogy tudatosítsd magadban, hogy nem fogsz meghalni. Egy ideig kellemetlen lesz, de túl leszel rajta. Megint csak, próbáld elvonni a figyelmed valamivel. Lélegezz lassan, mélyeket, közben magadban mondogass egy megerősítő mantrát, vagy akár imát ha vallásos vagy. Ha van veled valaki, megkérheted, hogy beszéljen hozzád.
Kipróbálhatod a meditációt is. Pánikra sose volt alkalmam kipróbálni, mivel már nagyon rég nem volt rohamom, de szerintem segített volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!