Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyógyszerelés(csökkentett)...

Gyógyszerelés(csökkentett) mellett pszichózisba lehet esni?

Figyelt kérdés
tegnap 16:48
 1/3 anonim ***** válasza:
nyilvánvalóan attól függ, hogy olyan diagnózisod van- e , vagy zavarod, amelyre jellemzőek pszichotikus tünetek, vagy pszichózis. és attól is függ, hogy milyen gyógyszerről van szó, ha antipszichotikumról, és pszichotikus zavarod van, akkor igen. pláne ha egyik napról a másikra abbahagyod az egész adagot és nem fokozatosan csökkented le. de a kerdés önmagában nem árul el túl sokat.
tegnap 18:24
 2/3 A kérdező kommentje:
Az alany szkizoaffektív zavaros. Kb. fél éve csökkentette le a kventiaxot 1x50 mg-ra, mellette arisppát szed. Nemrég pszichózis nem, de csökkentértékűség és irritált hangulat jelentkezett nála, amit munkahelyváltással próbált orvosolni, de ehhez sem fűz nagy reményeket. Az orvosa emelné, de nem szedi a megadott dózist. A diszfória lehet a pszichózis előszobája?
tegnap 18:40
 3/3 anonim ***** válasza:
Ezt nem tudom megmondani neked, én csak simán skizoaffektív vagy skizofrén vagyok, egyszer ezt mondják egyszer azt. 50 mg kvetiapin elég kevés szerintem, de azt mondjuk megértem ha zavarták a mellékhatások. Ha irritált es depressziós az nem jó, de ha nem hallucinál és nincsenek téveszméi, az szerintem inkább azt jelenti hogy a hangulata rosszabb és annak az oka lehet az is hogy szomorú vagy dühös az életére és az életkörülményeire. De ez nem zárja ki azt hogy ne lehetne belőle pszichózis. A legjobb szerintem az ha jár beszélgetésre is, vagy pszichoterápiába, vagy legalább egy közeli baráttal gyakran megbeszéli a dolgokat. Az orvosa gondolom.csak gyógyszerezi meg szupportív terápiában részesíti, a legnagyobb tisztelettel mondom ezt, de a mai.magyar egeszségügyi ellátás keretein belül az semmire sem elég, és a legjobb szaktudású pszichiáter se tudja eldönteni hogy az hogy a hangulata rosszabb az a betegségének a.tünete-e, vagy esetleg valós okoknak, mint például munkanélküliség vagy szakítás. Ő annyit tud csinálni (és nem.az ő hibája) hogy felemeli a gyógyszert a biztonság kedvéért, mert akkor még kevesebb esélye van a pszichózisnak, de a mellékhatásokat.meg a szőnyeg alá söpri. Valakivel szerintem beszélgetnie kéne.
tegnap 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!