Ha abbahagynám a gyógyszerszedést, kiújulna a mentális zavarom?
Ez nagyon sokrétű és csak egy tényező az, hogy mivel kezelnek.
Nekem depresszióm volt, de abból is az a fajta ami a környezet, életkörülmények és egyéb nehéz események miatt volt. Ezek mostanra megszűntek, így 4,5 éve, hogy gyógyszert se kell szednem(előtte sok évig csak ilyen enyhe szintén volt, amit nehéz észrevenni és amikor eldurvult a helyzet akkor is csak 3 évig szedtem antidepresszánst). Életem első 25-30 évét töltöttem hol többé, hol kevésbé depressziósan, és most vagyok 32 éves és kb 2 éve vagyok teljesen rendben. Szorongás szokott lenni, de az is csak extrém körülmények között, ha olyan helyzetbe kerülök amibe korábban nem és nincs benne tapasztalatom.
Viszont van olyan típus is, úgymond a valódi depresszió, amit nem lehet ilyen "könnyen" leküzdeni.
Bipolárisoknál vagy borderline-osoknál még nehezebb tünetmentesen élni. Egyéb zavaroknál mint pl egy skizofrénia meg soha nem gyógyul meg.
Ez nem ilyen egyszerű. Mi a diagnózisod és mit szedsz? Terápiára jársz-e? Csak akkor hagyd el a gyógyszeres kezelést, ha erre a szakorvos utasít.
Tartsd szem előtt, hogy önmagában a farmakoterápia nem fog kigyógyítani semmiből, kell hozzá a terápia is egy hozzáértő szakemberrel!
Nekem sikerült elhagyni a gyógyszert egy ideje, amit megelőzött egy hosszú évekig tartó gyógyszeres kezelés és pszichoterápia. Pengeélen táncolós néha az állapotom, de sikerül a felszínen maradnom mégis gyógyszerek nélkül. A terápiát azóta is folytatom heti rendszerességgel, és ha olyan állapotba kerülnék mégis, akkor visszaadnák a gyógyszeres kezelést - ezzel tisztában vagyok.
Szívesen beszélgetek veled a témáról akár privátban is, ha szeretnéd.
(bipoláris zavarral küzdök)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!