Pszichológus csak szerintem egy felesleges gyógyír a lelki bajokra?
Figyelt kérdés
Ha valakinek valami lelki baja van pl depresszió ,abban egy "idegen" mit tud segiteni?Okés hogy ért a pazichológiához ,de az egy dolog.Felállítsa a diagnózist hogy depressziós vagy,jönnek a terápiák stb ,de valahogy még depressziósabb lesz az ember tőle....én ezt éreztem mikor a pszichológusnál voltam ilyen tanácsadáson.Olyan felesleges klisés dolgokról hablatyolt ...rossz volt hallgatni.Többet nem ja mentem hozzá aztán ,csak idő és pénz pazarlás.Igazából csak kis idő kellett hogy elgogadjak dolgokat és jobban megértsek ,de ebben csak én magamnak tudtam segíteni....más ki érthetné meg magát ha nem te?...ezért nem értem az emberek miért fordulnak pszichológushoz?Van is aki képes fizetni hogy kicsit lelkizhessen nekik...nekem az egész ilyen műnek hat és groteszknek.A pszichológia mint tudomány mindig is érdekelt és sok érdekes könyv is van ebben a témában amitől az ember jobban megérti kissé önmagát....dec. 8. 03:23
11/12 anonim válasza:
Akkor viszont már nem a hivatásának él ha kiégett, neki is el kéne menni wellnessezni.
12/12 anonim válasza:
10! Nem volt kiégett, csak nem volt jó a munkájában!
Csak egy példa: mesélek neki a szucid gondolataimról....és semmi érdemi reakció.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!