Milyen mentàlis zavar a beteges hazudozàs?
Figyelt kérdés
Sok olyan emberrel találkoztam, aki történeteket talál ki, hogy milyen gazdag, csak azért jár bérelt autóval futárkodni mert unatkozik és otthon áll a kertben a Volvója amit 5 millióért vásárolt, vagy nagy háza van csak azért lakik egy lukban albérletben mert félti a házát hogy lelakja, NewYorkban élt 5 évet, de amikor beszélek hozzá angolul és kérdezem hogy melyik részén lakott NewYorknak, csak elkezd hebegni habogni.....Buszvezető volt Londonban, de nem tud angolul, mert állítólag nem kell hozzá nyelvtudás.....sorolhatnám a végtelenségig az ilyen típusú lehetetlen hazugságokat.🤦🏻♂️ma 18:22
2/6 A kérdező kommentje:
Azt nem hiszem, tuti hogy nem normális dolog.
ma 18:29
4/6 anonim válasza:
A kényszeres hazudozás inkább csak tünet, mint konkrét betegség. Mindig van valami oka. Lehet túlkompenzálás, személyiségzavar vagy egy csomó más oka is.
5/6 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen ismerősöm, ő ráadásul nem is olyan dolgokat talált ki, amivel fel szoktak vágni, hanem random hülyeségeket (pl. hogy volt egy előző házassága, amiből van egy felnőtt fia, aki Portugáliában él, meg hogy azért váltak el a feleségével, mert börtönben volt). Fura, mert ezek azért nem ellenőrizhetetlen hazugságok, szinte borítékolva van a lebukás, ha van akár egy közös ismerős is :) Én erre a "mitománia" kórképet találtam, hisz nem fűződik érdeke a hazugságokhoz, és ő szerintem el is hiszi, amiket így kitalál...
6/6 anonim válasza:
1 ismerősöm volt ilyen, 14 évvel ezelőtt... csetes csapat ,neten ismerkedtünk meg, de aztán összejártunk, kapcsolatok szövődtek (egyik az enyém a már 12 éve a férjemmel :)) - tehát nem csak a neten beszélgettünk, hanem volt hogy elmentünk Bakonyba egy hétvégére közösen, napi szinten beszéltünk-heti szinten találkoztunk. Ő is összejött egy sráccal a csapatból... A városunk melletti faluban élt (él), azt mesélte hogy szakított már a pasijával, behazudta milyen másodállása van a meglévő mellett (első biztos volt mert egy kis kocsma volt a városban ahova bejártunk hozzá)- rokon gyerekeit istápolja-ő akar a gyámjuk lenni, mennyit vannak nála... Aztán egyszer kettesben beszélgettem a "csetes" pasijával és én felhoztam neki, hogy nekem fura, hogy a gyerekekkel még soha nem találkoztunk, holott kellett volna már... erre ő is ugyanezt mondja nekem: neki is furcsa.. meg neki fura, hogy nem mehet ki akármikor hozzá.... és elkezdtünk ketten "kutakodni" - van a faluban ismerősöm és megkérdeztem ismeri-e mit tud róla... kiderült, hogy még mindig együtt él a pasijával (akivel állítólag szakított) - gyerekek a láthatáron sincsenek.. a csetes srác megszerezte a barát telószámát.. kiderült hogy 2. állás sincs és még csomó apró hazugság sem igaz ( pl külföldi nyaralás) - addig legalább senki sem akart vele találkozni- Hát mi "szemetek voltunk" Előre egyeztetve a barátjával akivel együtt élt, kimentünk hozzá... hát látni kellett volna az arcát... be sem akart minket engedni.. de mondtuk neki, hogy itt a vége.. mindent tudunk.. másfél évig hazudozott nekünk és én alapból baromira szerettem a csajt, mert tök jó fej volt.. nekem is iszonyú koppanás volt.. azóta nem beszélek vele... azt látom, mert ismerősöm méf a face-n, hogy férjhez ment.. (máshoz) remélhetőleg tanult a lebukásból és a férjével őszinte..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!