A mai húszasok,harmincasok közül van aki autizmus spektrum zavarban,vagy egyéb más személyiség zavarban kínlódik és szenved egész életében!?
Nálam "csak" szociális fóbia, generalizált szorongás van, de az rengeteg.
Nagyon sok kis apró dologra figyelek, amire mások nem.
Gyakorlatilag úgy mondanám, hogy "mindentől félek"
Nem tudom hogy ez genetika vagy környezeti hatások.
De mivel alacsony voltam, és nem voltam átlagos fiús fiú, így már gyerekkorban folyton bántásokat kaptam.
Még más gyerekek verekedtek, megvédték magukat, én inkább kerültem a konfliktusokat.
Mert féltem, hogy ha megütnek bajom lehet.
Mindig féltem a fertőzésektől.
Ami részben, valós, részben tévhiteken alapult.
Már gyerekként megfigyeltem, hogy hamarabb lefáradok ezek miatt, mint mások.
Ahogy idősebb lettem a szorongás nőtt, már a biológiai szükségleteimre is hatással volt.
Nem tudtam aludni, az egyetemen már alvás nélkül mentem be órákra, wcre sem tudtam menni stresszhelyzetben, pl időre kell mennek valahová, így mindig olyan voltam, mint egy zombi.
Aztán mióta itthon vagyok, azóta élek emberi életet, bezárva a lakásba, de jobban érzem magam fizikailag, sportolok is, így 20x év után legalább egy ideig jól éreztem magam a bőrömben.
De normál életet nem tudok élni, és ez már így is marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!