Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A mai húszasok,harmincasok...

A mai húszasok,harmincasok közül van aki autizmus spektrum zavarban,vagy egyéb más személyiség zavarban kínlódik és szenved egész életében!?

Figyelt kérdés
Lehet az asperger-szindróma,vagy szorongásos személyiség zavar is.

nov. 19. 16:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Van nekem minden bajom IS, a lényeg hogy nem vagyok normál IS!
nov. 19. 17:15
 2/5 anonim ***** válasza:
nov. 19. 23:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Nálam "csak" szociális fóbia, generalizált szorongás van, de az rengeteg.

Nagyon sok kis apró dologra figyelek, amire mások nem.

Gyakorlatilag úgy mondanám, hogy "mindentől félek"

Nem tudom hogy ez genetika vagy környezeti hatások.

De mivel alacsony voltam, és nem voltam átlagos fiús fiú, így már gyerekkorban folyton bántásokat kaptam.

Még más gyerekek verekedtek, megvédték magukat, én inkább kerültem a konfliktusokat.

Mert féltem, hogy ha megütnek bajom lehet.

Mindig féltem a fertőzésektől.

Ami részben, valós, részben tévhiteken alapult.

Már gyerekként megfigyeltem, hogy hamarabb lefáradok ezek miatt, mint mások.

Ahogy idősebb lettem a szorongás nőtt, már a biológiai szükségleteimre is hatással volt.

Nem tudtam aludni, az egyetemen már alvás nélkül mentem be órákra, wcre sem tudtam menni stresszhelyzetben, pl időre kell mennek valahová, így mindig olyan voltam, mint egy zombi.

Aztán mióta itthon vagyok, azóta élek emberi életet, bezárva a lakásba, de jobban érzem magam fizikailag, sportolok is, így 20x év után legalább egy ideig jól éreztem magam a bőrömben.

De normál életet nem tudok élni, és ez már így is marad.

nov. 20. 05:35
 4/5 A kérdező kommentje:
Jó köszönöm szépen a válaszokat mindenjot kívánok
nov. 21. 23:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Magasan funkcionáló autista vagyok, gyerekkoromban ADHDsként diagnosztizáltak, a kórlapomon rajta volt, hogy "autisztikus tüneteket mutat". Persze később kiderült hogy ADHDm nincs is, csak félre diagnosztizáltak
nov. 23. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!