Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetséges az, hogy tizennyolc...

Lehetséges az, hogy tizennyolc éven alulinak személyiségzavara legyen?

Figyelt kérdés
Például a borderline és az antiszociális személyiségzavar diagnosztizálható náluk, ha erős tünetekkel élnek, nem igaz?

nov. 18. 16:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
18 év alatt nem diagnosztizálnak személyiségzavart akkor sem, ha egészen nyilvánvalók a tünetek.
nov. 18. 16:41
 2/4 anonim ***** válasza:
68%
Nekem egeszen biztos volt, de attol meg nem diagnosztizaltak. Utolag nem kerdes, hogy mar akkor is. ( Azota van normalis eletem, miota allandoan szedek amugy szorongas miatt antidepresszanst. Plusz a hihetelenul jol kezelo ferjem es az oregedes.)
nov. 18. 21:06
 3/4 gabor49 ***** válasza:
szerintem ez nem korfuggo
nov. 19. 04:53
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

#3, de az. 18 éves korig megadják az esélyt arra, hogy "kamasz, fejlődik, változhat is akár". Legalábbis hivatalosan.

Persze a szakemberek - ha eléjük kerülnek -, nagyjából sejtik, hogy mi az ábra, de nem nyomhatják rá pecséttel/aláírással a diagnózist.

A mindennapokban ennek nincs jelentősége, de ha jogi útra terelődnének a dolgai, úgy már pl. akár számítana is.

nov. 19. 08:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!