Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen problémája lehet egy...

Milyen problémája lehet egy ismerősömnek?

Figyelt kérdés
Egyre több dolgot vásárol, autókat, motorokat, szerszámokat, de a vásárlásaival mindíg lejebb és lejebb csúszik anyagilag, és közben azt bizonygatja mindenkinek, hogy mekkora bizniszt csinál majd a megvásárolt dolgokkal, azután mégis apró pénzért eladja azokat amikor nem kapja meg a túl magas árat érte a facebookon, majd újabb lehetetlen ötletekkel jön elő, amik irreálisak, ha pedig kudarcot vall akkor ingerülté válik napokig, még a feleségével is ordibàl és meg is üti.Ahogy telnek a hónapok és csúszik lefelé anyagilag, egyre inkorrektebb a barátaival, akik már szintén kezdenek elfordulni tőle. Folyton szidja a romákat, de sokszor ő sem különb másoknál. Szidja a női sofőröket, a másképp, vagy óvatosabban közlekedőket, mondván hogy mindenki hülye és nem tudnak vezetni, de ő is sokszor elmebeteg módon vezet, a jogsiját is ezért vették el! Ez nárcizmus, vagy mániás depresszió, vagy mégis milyen mentális zavar?

nov. 14. 21:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Kapuzárási panik
nov. 15. 06:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Az, hogy valaki a vásárlásai révén próbálja meg kitölteni a belső űrt, és folyamatosan irreális tervekkel jön elő, valamint erősen ingadozó érzelmi állapotokkal küzd, és hogy a kapcsolataiban problémák merülnek fel, számos lehetséges mentális problémát felvethet, de nem vagyok szakember.

Akár több lelki zavar együttese is lehet. Nem csak nárcizmus, de lehet depresszió, vagy akár bipoláris zavar is a háttérben, de hangsúlyozom, hogy nekem ezt nincs tisztem eldönetni, főleg mert nincs meg hozzá a képzettségem. Ezt mindig csak szakember döntheti el, és ő is sokkal több információból dolgozik. Ez a részemről csak gyenge spekuláció.

Az is lehet, hogy tényleg csak kapuzárási pánik.

Laikusként még arra tippelnék, hogy valami nagyon bántja, valami válság zajlik benne, és így próbálja a belső szorongást, feszültséget gyógyítani. De gondolom, makacs is, és az élete árán se vallaná be, hogy neki problémái vannak.

Ha ő csak egy kolléga, akkor azt tudom mondani, hogy nem foglalkozz azzal, amivel nem vagy köteles foglalkozni.

Még barátként sem tehetsz túl sokat érte.

nov. 15. 15:29
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem, már nem foglalkozom vele, reménytelen, már a legtöbb barátja sem foglalkozik vele elfordultak tőle, sok embert becsapott anyagilag, nincs benne empátia mások irànt, mindíg azt hajtogatja hogy ha rajta múlna, kiírtaná az a fél országot, nem adna szólásszabadságot a nőknek......egyrészről tud kedves lenni, máskor meg bunkó, néha a feleségének ad pofont ha az kérdőre vonja hogy miért nem élnek normálisan, miért nem megy el dolgozni mint egy normális ember.....volt hogy megrugdosta a barátnőjét a földön, az meg azt hazudta a klinikàn, hogy elesett......Ha egy hivatalba , bankba kell menni és kiállni az igazáért, olyan mint a kisnyuszi, határozatlan. A macskàkat annyira utálja, hogy láttam egyszer hogy mosolyogva eltörte a nyakát egy macskának, majdnem megfagyott bennem a vér, főleg hogy könyörögtem neki hogy ne bántsa a cicát.....imádom az állatokat. Nem kizárólag az ő esete érdekelt volna, hanem alapból az ilyen embertipus, beteg, aki bántja az állatokat és üti a nőket.
nov. 16. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!