Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Idősödő nők! Hogy dolgoztátok...

Idősödő nők! Hogy dolgoztátok föl a tényt, hogy nem lehet többé természetes úton gyereked?

Figyelt kérdés

Én tegnap tudtam meg hivatalos orvosi vizsgálat alatt, és bár azt nem mondanám, hogy meglepetésként ért, hiszen annyi eszem azért van, hogy tudom, hogy van biológiai óra, korom és ritka, mint a fehér holló havi ciklusom, kitaláltam magamtól is, hogy talán itt a vége, mégis nagyon megviselt a diagnózis, hogy tényleg hivatalosan is öreg nő vagyok.

Tudom, hogy hálásnak kell lennem, és az is vagyok, hogy pl. nem derült ki vmi súlyos betegség, hogy amiatt nem jön meg, egyszerűen csak nincs, ami megjöjjön, és azért is hálás vagyok, hogy nincs különösebb szenvedésem, hőhullámok pl., illetve tán van, volt, bár sosem tudtam, hogy az hormonális vagy egyszerűen az időjárás ilyen fázom-melegem van felváltva.

Szóval az a kérdésem elsősorban a diagnózist vagy az önfelfedezést átélt nőktől, de akár bárki mástól is, hogy aki átélte ezt, mi segített a tény feldolgozásában, illetve nekem mi segíthet, hogy tudom a legjobban egyedül feldolgozni ezt a végtelenül szomorú tényt, hogy végül is lejárt szavatosságú nő vagyok, ráadásul gyerek nélkül.

Aki a diagnózist adta (nem tudom, hogy orvos-e, vaginális ultrahangon derült ki) azt mondta, hogy attól még lehet gyerekem, mire rögtön rávágtam, hogy persze, örökbefogadással, ugye? Mire mondta, hogy nem csak, akár petesejt beültetéssel is, mire húztam a számat, hogy aha, aztán ki tudja, milyen genetika lesz a gyerekben, meg hogy én csak a sütő legyek, amelyben más gyereke kifejlődhet...?! Mire mondta, hogy azért ez is jelentős élmény a gyerekvárás és a nevelés felülírhatja a genetikát, illetve még válogathatnék is, hogy milyen petesejtet szeretnék, mire nevettem, hogy ja, katalógusból választható gyerek a XXI. században...? Haha... Aztán mondtam neki, hogy hogy vállaljak egyedül gyereket, magamat sem tudom eltartani, mire mondta, hogy ez már egy másik kérdés, és természetesen nekem kell eldöntenem, hogy mit szeretnék.

Persze jó tudni, hogy van még nem természetes lehetőségem is, ezért is hálás vagyok, de mégis: hiába nem meglepetésként ért a hivatalos vizsgálat eredménye, mégis nagyon megviselt, igazi könnyeket sírtam :(, fizikai fájdalmat éreztem a mellkasomban, mintha szó szerint összetört volna a szívem :(, minden viccelődésem mellett is, mire a vizsgálatot végző nő még fel is ajánlotta, hogy megölel, ami igazán jól esett, amiért hálás vagyok, mégis rögtön az jutott eszembe, hogy meg kell gyászolnom a természetes termőképességemet, a fiatalságomat, mert így hivatalosan is öreg vagyok, ami szomorú, mert egyáltalán nem érzem magam annak, a valóság, az adatok mégis mást mond. Csinált már vki ilyet? Hogy gyászolhatom meg a termőképességemet?

Érzelmi evés megvolt tegnap este, de tudom, hogy nem segít, ki mivel tud segíteni abban, hogy ne emésszen föl a bánat, hogy nem lehet soha többé természetes úton gyerekem?

A vizsgálatot végző nő kérdezte, hogy van-e gyerekem és mondtam, hogy nincs, mire mondta, hogy hát ezek a mai férfiak már nem tudnak elköteleződni, mire mondtam neki, hogy szerintem nem gyereket csinálni kihívás, hanem olyan embert találni, akivel békében és szeretetben fel is tudjuk nevelni...

Fáj, nagyon a lelkem... :(

Ki mivel tud segíteni, akár saját tapasztalattal, akár nem?

ma 05:00
 1/7 anonim ***** válasza:

Jól írtad a címkékben, ez egy gyászfolyamat kezdete. El kell gyászolnod a régi életed és megismerkedni az újjal.

Nelem még nem előttem van ez a korszak, de egy kicsit biztos én is búskomorsággal vegyülve fogom fogadni az biztos. Szerintem ez a gyerekvállalás kérdésétől függetlenül is nehéz.

ma 06:07
 2/7 anonim ***** válasza:
63%

Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy attól, hogy ez a korszak lezárult nem vagy öreg nő!

Az öregség más, nem ez határoz meg, hogy lehet-e gyereked. Van aki már 40 évesen átesik a menopauzán, még sem lesz öreg, hiszen az élete felénél jár csak.

ma 06:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
48 éves nő vagyok, van egy felnőtt gyermekem, nem szeretnék már több gyermeket. Az elmúlt 1 évben 2x is kimaradt 1 hónapra a menzeszem ami természetes és "kényelmes is volt". Ennek ellenére, nagy meglepetésemre, szomorúságot éreztem. Értelmes nőként mégis úgy éreztem, hogy "elveszítem magamban a nőt". Érdekes és meglepő reakció volt részemről. Remélem, fokozatosan el tudom fogadni a biológiai változásokat és nem élem meg hatalmas katasztrófaként, inkább egy új életszakasz kezdeteként.
ma 06:51
 4/7 anonim ***** válasza:
50%
49 vagyok, van gyerekem és nem akarok többet. Nekem öröm lenne egy ilyen diagnózis. Nem attól értem magam nőnek, hogy tudtam/tudnék szülni és nem is ettől leszek öreg.
ma 07:05
 5/7 anonim ***** válasza:
64%
Mivel soha nem akartam gyereket, így nem is érdekelt az egész. Ettől még nem lettem öreg, ugyanúgy élek tovább. Igazából nem is értem, mi bajod van, mert az írásodból úgy tűnik, apajelölt sincs az életedben. Ez még messze nem a vég, még csak nem is a kezdete. Békülj meg vele.
ma 07:15
 6/7 anonim ***** válasza:
53%

48 vagyok én is, van egy kamaszlányom es nem akarok több gyereket, ebben a korban már sírba is rakna.

Meg is kell mondjam, hogy (gondolom a közeli változókor miatt és csökkenő hormonok miatt) már nem is vagyok motivált pákapcsolatra, szexre sem. Már csak a pihenés, nyugalom es sütemények vonzanak, tehát változik a hormonok miatt is az ember hozzáállása. Idén egyszer kimaradt már a menszeszem egy hónapot, ebben a hónapban 8 napot késett.

Lehet ha nem volna gyerekem, megmaradt volna bennem mint örök fájdalom, ez így szokott történni.

De ha már így alakult, fogadd el, egy gyerek nevelése rengeteg lelki fájdalommal jár mert nem tudod megvédeni később a rossz döntései következményeitől és sok esetben kb 18 évig amíg felnő legalább legálisan, addig meghalni SEM lesz lehetőséged, nem kerülhetsz kórházha, nem üthet beléd villám, rák, agyvérzés, mert a gyerek sínyli meg!

Neked működnöd kell, ha összeesel is fel kell állj, törött kézzel is anya kell legyél, mert ott a gyerek!

Nem ajánlom a gyereket, őszintén megmondom, egy versenyfutás az idővel, számomra emiatt egy rémálom volt, mindent egyedül kellett megoldani, szerencsere anyam tudott segíteni ameddig 3-4 éves volt.

Én magam is kiderült beteg vagyok, az utóbbi években, ami még nehezebbé tette az egészet (autisztikus vagyok)

Azonkívül végignézhettem tehetetlenül, hogy sok mindenben nem tudok hatni rá es árt magának.

Örülj a nyugalomnak, élvezd az életed ami maradt, azt tedd szebbé!

ma 07:33
 7/7 anonim ***** válasza:
53%

Amúgy hány éves vagy kérdező ez kimaradt, hogy te valóban idősödő vagy?

48/N

ma 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!