Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy depressziós ember (orvosi...

Egy depressziós ember (orvosi értelemben az) észreveszi-e saját magán ha állapota rosszabbodik, megy mélyebbre és mélyebbre? Saját magán észreveszi-e?

Figyelt kérdés
vagy úgy vagyunk ezzel hogy más szemében a szálkát is, sajátunkban a gerendát se látjuk?
nov. 6. 13:03
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Emberfüggő. Én személyesen azt vettem észre, hogy az intellektuálisabb réteg hamarabb felismeri és beismeri, hogy depressziós. Az, hogy tesz-e ellene már más kérdés.
nov. 6. 13:09
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
Igen, emberfüggő. Én abszolút tisztában vagyok a mentális állapotommal, nincs bennem tagadás és keresem a megoldást.
nov. 6. 13:17
 3/10 anonim ***** válasza:
36%
A betegségének tudatában van, viszont amikor mély depresszióba esik, nem tudja kontrollálni az állapotát. Utána, amikor kijön belőle, akkor utólag igen, de amikor benne van, nem.
nov. 6. 13:33
 4/10 anonim ***** válasza:
61%

Persze.

Egy depressziós ember egész világát felemészti ez.

Mintha egy csomó kullancs vagy tapadó kagyló enné bele magát az ember bőrébe.

Lelassít, elszívja minden energiádat, és minél lassabb vagy, annál több tapad rád.

Ilyenkor az ember öszönösen kerüli a kellemetlen dolgokat, és habzsolja azokat, amik gyors, instant boldogságot adnának.

Nem zuhanyozni napokig, mert meztelennek lenni, meg fázni kellemetlen. Egész nap csak itthon ülni, mert nem akar embereket látni, rendbe szedni magát a sok elhanyagolás után már túl sok energiát vesz el. Minél egyszerűbb módon enni, szükségleteket ellátni.

Aztán meg keresni valamit ami elvonja a figyelmet, pl drogok, videójátékok, olvasás, alvás, film nézés, mindegy, csak ne kelljen jelen lenni és szembesülni a problémával.

Az ember sokszor ilyenkor elkezd egy csomó önmentő tevékenységet végezni. Pl nedves törlőkendővel macskamosdást, száraz sampon, praktikus kaják, valami komfortos, egyszerű ruha amit fel lehet gyorsan kapni, figyelem felhívó viselkedés, hogy valaki vegye már észre hogy baj van.

Ezek persze társadalmilag stigmatizáltak, szóval igyekszik mindezt burkoltan.

nov. 6. 13:58
 5/10 anonim ***** válasza:
69%

Nem könnyű szerintem.

Én voltam depressziós.

Ma már jó ideje emésztettem magam mire fülöncsíptem hogy mi történik bennem. Most sokkal könnyebb lett. De már az előző napok is rosszak voltak.

nov. 6. 14:55
 6/10 anonim ***** válasza:
67%
4-es nagyon jól összefoglalta. Én most épp visszaesésben vagyok, és ezt érzem, tudom is. Kb. épp úgy funkcionálok most, ahogy a 4-es leírta. Dolgozni még egyelőre tudok, mert muszáj, de minden reggeli (vagy bármikori) felkelés egyre nagyobb gyötrelem.
nov. 6. 17:44
 7/10 anonim ***** válasza:
26%
Ismertem olyat, aki igen, és olyat is, aki nem.
nov. 6. 17:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Én észreveszem, nagyon határozott jelei vannak.
nov. 6. 20:50
 9/10 anonim ***** válasza:
8# miről veszed észre?
nov. 7. 15:30
 10/10 anonim ***** válasza:
52%
Sírógörcsöm van, öngyilkossági gondolataim vannak.
nov. 7. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!