Más depressziósok is küzdenek ezzel párkapcsolatban?
Nekem ha van kapcsolatom, még ha minden jó is, eljön egy pillanat, mikor egy belső kis "gonosz hang" -nem igazi hang, ne értsétek félre, nem hallucinálok- azt kezdi mondogatni, hogy "jobbat érdemel nálad, te értéktelen vagy, csak egy depressziós lúzer vagy, amint jön egy jobb, eldob stb."
Ami pedig igazán rossz, hogy néha el is hiszem ezeket, és ingerülten reagálok meg túl féltékeny vagyok. A párjaim meg nem értik meg, még az sem, aki maga is depresszióval küzdött, pedig mondom nekik, hogy ezeket ne vegyék komolyan, de sajnos ahogy látom nagyon rosszul esik. A legutóbbi párom valósággal idealizált, és hiába mondtam neki, hogy nem vagyok tökéletes és mikor magam alatt vagyok így viselkedem, de nem hitte el, aztán meg csalódott bennem a viselkedésem miatt...de mit tehetnék azon kívül, hogy szólok neki előre erről? 😔
A depresszió és a féltékenység két különbözö dolog. De a depresszió felerösitheti a féltékenységet.
A féltékenység csak azt jelenti, hogy félsz elvesziteni valakit, vagy valamit. Ez gyerekkorban alakul ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!