Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akut szkizofreniform pszichózi...

Akut szkizofreniform pszichózist (F2320) diagnosztizáltak nálam. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
Gyógyszert nem kapok rá egyelőre. Hetente kell kontrollra járnom és pszichológushoz is kaptam időpontot. A doki mihamarabbi pszichodiagnosztikát sürget. Ez már skizofrénia? Enyhébb, de gyakori vizuális és akusztikus haluk vannak némi paranoiával társulva lassan 2 hónapja.

nov. 5. 12:10
 1/9 anonim ***** válasza:
16%
Arra számíts hogy még most nem is. De később propofol fogsz kapni.
nov. 5. 12:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan már miért kapna műtéthez használatos altatószert?
nov. 5. 12:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen kövesd az orvosok utasításait. Remélem, van családod, barátaid, akik látják, ha valami gond van és felmerülhet pl. orvosváltás, gyógyszerváltás (ha lesz gyógyszer).

Van ilyen ismerősöm, rajta teljesen elhatalmasodott, mert egyáltalán nem foglalkozott vele, pluszban még ivott is. Teljesen lecsúszott.

nov. 5. 12:41
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nekem is így kezdődött

Voltak hallucinációim és legelőször ugyanazt a diagnózist kaptam amit te most. Nekem is volt pszichodiagnosztika, de nem árulták el az eredményét. Egy év múlva megkaptam a skizofrénia diagnózist.Ugyanis a skizofrénia diagnózisának egyik kritériuma, hogy a tüneteknek legalább 6 hónapon keresztül fent kell állniuk ezért nem adhatják meg rögtön a skizofrénia diagnózist, megha úgy is gondolják, hogy az.

nov. 5. 14:52
 5/9 anonim ***** válasza:
Azt megkérdezhezem kedves utolsó hogy a skrizofrének folyamat hallucinálnak és elhiszik hogy az a valoság vagy van tiszta állapotuk mikor tudják hogy baj van?
nov. 5. 20:43
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem kb.egy év volt, mire a hallucinációmról elhittem, hogy nem valóság

Meg most is vannak olyan furcsaságok, hogy van olyan dolog, amire azt mondja a pszichológusom, hogy téveszme, de én tudom, hogy nem az. 3 éve folyamatosan hallucinálok, a gyógyszerek sem segítenek.

nov. 5. 20:48
 7/9 anonim ***** válasza:
De elvileg az antipszhiotikumnak segítenie kéne nem?
nov. 5. 20:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Valamennyit segített, enyhült a depresszióm, a vizuális hallucinációim elmúltak- csak auditív van most- tudok aludni. De tünetmentes nem vagyok.
nov. 5. 20:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Sajnálom! Köszi a válaszokat a kérdéseimre! Nekem ocd van.Az sem egyszerű..
nov. 5. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!