Elvesztitek ti is onmagatokat amikor jon egy depressziv epizod mentalis betegkent (depresszioval diagnosztizalt)?
Figyelt kérdés
Nekem epizodikus sulyos dep.-om van diagnosztizalva tobb pszich.-altal. Van amikor ugymond normalis vagyok (hogy az mi ilyen esetben, meg az atlagos populacio nagy reszeben, nem tudom), depressziv hangulat szinte nincs de elo tudja hozni konnyen 1 dolog, csak 1. Es akkor szinte teljesen mas vagyok akar aznap, akar 1 hetig, akar 2 hetig. Leginkabb duhos vagyok, magamra haritok mindent mert en vagyok a fold alatti utolso elo pajor szardarab kocsog hulye, ami csak egy parazita, mert keptelen vagyok normalis lenni, ideges, szorongo ( a ketto mas) helyzeteket mentalisan szettepve tudom csak kezelve levezetni belul, az osszes szar, az osszes, csak mint a Nap magneses tere kilog aztan visszamegy. Mast okolok, hogy o a bolond, de visszajon hozzam. Erre beduhodok megjobban, hogy meg nagyobb kreten vagyok, hogy ki vagyok, mi az "en" mi a normalis? Mi az integritasom? hol van? Mi az en szemelyisegem? Van-e egyaltalan. Es ekkor borulok le, hogy tudom ha lenyugszok gyogyszerekkel megint elgondolkozom ezen, de minden idegesseg, hulyeseg nelkul amit leirtam es ilyen filozofikus modon. Csak nezek a levegobe, hogy mi az en alaptermeszetem, van ilyenem vagy csak egy keverek ami egy papiron van szemelyiseg zavarok tomkelege?okt. 5. 10:17
1/2 anonim válasza:
Másnéven biporális zavar, azaz mániás depresszió? Nekem egyszer volt olyan pánikrohamom, hogy bemagyaráztam magamnak egy semmirekellő tróger naplopó vagyok egzisztencia és kapcsolatok, valamint karrier nélkül. Akkortájt volt egy enyhe nem diagnosztizált klinikai depresszióm (még ma is küzdök vele, de szerencsére nem súlyos). Hát az nagyon rossz volt. Egész nap fájt a fejem majdnem hogy be kellett nyugtatózni. Azóta kerülöm az önkritikus gondolkozást.
2/2 A kérdező kommentje:
Nekem mindent mondtak csak azt nem hogy bipoláris
okt. 9. 08:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!