Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak?Elfog múlni a...

Mit csináljak?Elfog múlni a falásroham?

Figyelt kérdés
Nyáron 2 hónap alatt leadtam 10 kg ot kcal számlálással elmúlt a menstruációm és folyton fáradt voltam most egy hónapja elkezdtem újra normálisabban enni viszont 3 napja falásirohamaim vannak egész nap alig eszek mert bűntudatom van este pedig rámjon a hoppáre és megeszek 3 kakaoscsigat 3 pizzát 3 fánkot.. 42 kg 160 cm 16 l

okt. 7. 17:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Igen, egyél, többet, naponta ötször, minden étkezéshez fehérjét, azaz akár húst, akár hüvelyest, netán szójatejet, és mozogj rendszeresen, sportolj, eddz, mert izomnöveléssel is nő a súlyod is, ezen kívül pedig igyál napi két liter vizet minimum, és aludj nyolc órákat éjszaka!

Fogyókúra helyett legyél inkább sportmániás, mozogj bármit, de minél többet, írom ezt mozdulatlanul (pf!), és igen: dietetikus előírhat neked étrendet, a háziorvosod beutalhat rá, de ez az általános lényeg, hogy sokszor keveset a ritkán sokat helyett, és a kérdésedre is válaszolva nézz utána az érzelmi evés témájának, ezen kívül pedig tudd, hogy hány élelmiszer okoz függőséget (cukor, tej, kakaó, hús pl., hogy a koffeinről meg az alkoholról már ne is beszéljek, tehát ha azt kérdezed magadtól és tőlünk is, hogy miért vannak falásrohamaid, akkor ezek a válaszok:

- mert egész nap nem ettél, ergo hulla éhes vagy, naná, hogy bármit megeszel és bármennyit belőle

- mert függőséget okozó ételeket is eszel, akkor azok vonzzák egymást, még, még, még akar

- és végül, de nem utolsó sorban milyen gondolatok és érzések, érzelmek jártak a fejedben a falási rohamod ELŐTT? Talán nem csak éhes voltál, hanem emiatt szomorú, feszült, netán csalódott is voltál valamiben, netán magadban, aztán minden mindegy alapon csak kaja legyen és sok?

Ismerem az érzést és a helyzetet és belülről, nagyon is!

Tényleg híznod kell, mert kórházba kerülhetsz infúzióra és onnan a pszichiátriára!!!

okt. 20. 15:19
 12/22 anonim ***** válasza:
28%

A napi öt étkezés neve:

1. reggeli

2. tízórai

3. ebéd

4. uzsonnára

5. vacsora

Nem kell sokat enni egyik étkezésre sem, viszont ha naponta egyszer eszel csak, az azért hízlal, mert a tested megtanulja, hogy csak 24 óra múlva kap újra élelmiszert, ergo tartalékolni kezd, ami zsírpárnákban jelenik meg.

Ezzel szemben ha naponta ötször eszel, és nem napi öt kakaóscsigára gondoltam, hanem mondjuk zöldséget vagy gyümölcsöt, akkor a tested megtanulja, hogy nem kell felhalmoznia, mert úgyis kap ételt!

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, az legyen mennyiségileg a legtöbb, úgyis lemozgod, ha ragaszkodsz a kakaóscsigához vagy más szénhidráthoz, az a reggelid része legyen, és ahogy közeledsz az alvásidődhöz, úgy egyél egyre kevesebbet.

Ha vacsira eszed degeszre magad, az hízlal, hiszen az ágyban már nem mozgod le, ugye. Ráadásul ha degeszre vacsizod magad, akkor reggelire sem leszel éhes!

Amúgy meg ha fogyni akarsz, akkor ne kalóriát számolgass, hanem kerüld a cukrot 100%-ra, én még soha nem voltam olyan vékony, mint amikor teljesen nulla cukron éltem!!! Az első három hét kihívás, mivel a cukor függőségi mutatója hasonló a heroinéhoz és a kokainéhoz, ám engem már csak a tudat is motivál, hogy függőség, mert akkor tudom, hogy legyőzhető, még ha nehezen is. Sok éve nem ettem már kakaóscsigát: cukor, szénhidrát, glutén, én azt is kerülöm, és már nem is vonz. Emlékszem az ízére, hogy imádtam én is. De nem szükséges.

Az ember nem gép, hogy számok szerint egyen és hogy számokkal mérjék, a BMI mégis beszédes szám és azalapján alultáplált vagy, szerintem, vagy majdnem!

Nem minden a kalóriákon múlik!

okt. 20. 15:35
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
okt. 20. 16:44
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Evészavaros vagy, én is voltam durván anorexiás, menj el pszichológushoz! Csak ő tud kihozni ebből, én jártam, kijöttem, híztam. A 44 kiló kevés! Vannak ilyen időszakok, hogy sokat eszel, aztán nem eszel hosszú ideig, váltakozik, ez anorexia. El fog durvulni ha nem kérsz segítséget!
okt. 20. 16:51
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Az elején teljesen normális, hogy sokkal többet eszel, amikor elkezdesz újra enni, ennek reactive eating az angol neve. Nekem is mindig ez volt, 3-4 hétig ettem és ettem és ettem, és minden nagyobb evés után azt hittem,hogy na,most már jóllaktam,2-3 óra múlva megint a falat kapartam az éhségtől. Aztán amikor normális súlyom volt, minden visszaállt a normális kerékvágásba. Viszont nekem nem olyan durva az evészavarom. Akinek igen, ott azért fenálll a veszélye,hogy az egyik evészavart cseréli a másikra,ésvégül túlevés jelentkezik (tehát még a normális testsúly elérése után is). Érdemes pszichológussal, dietetikussal beszélni.
nov. 9. 11:28
 16/22 anonim ***** válasza:
28%
Természetesen elmúlik,a koporsóban nem lesz ilyen problémád.
nov. 11. 16:07
 17/22 anonim ***** válasza:
Hallgasd meg Schwab Richárd interjúit a youtben. Hátha segít. Tök hülyeség amit csinálsz. Éhesnek lenni nem jó dolog. Egyél normálisan amikor éhes vagy addig amíg éhes vagy. Normális nem feldolgozott egészséges ételeket. Főzeléket, halat, sajtot, friss zöldséget, gyümölcsöt és nem leszel se kövér se falásromos és a mensesed sem fog elmenni. A fogyókúra nem működik hosszítávon. Az életmódodat kell megváltoztatni nem éheztetni meg sanyargatni a tested. Ez nem vezet sehova. És mozogj minden nap!
tegnap 15:19
 18/22 anonim ***** válasza:

Most ez van nálam is.

94kg lejöttem 78,5-re.

Egésznap nem eszek pont emiatt.

Este pedig zabálok.

tegnap 18:26
 19/22 anonim ***** válasza:
18 miért teszed ezt magaddal? Ha éhezel mindig ez lesz. Én csak 1 napig nem ettem mert féltem a fogorvostól és nem bírtam enni. Másnap egész nap éhes voltam. A szervezet így reagál. Ezért nem szabad éheztetni magad. Nem attól leszel kövér ha eszel. Attól leszel kövér amit eszel! Tessék mozogni is!!!
tegnap 18:52
 20/22 anonim ***** válasza:

19-es

Oks

tegnap 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!