Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit ajánlotok a szorongás/stre...

Mit ajánlotok a szorongás/stressz mértékléséhez nektek mi vált be?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy egy jó étkezés/mozgás esetleg magnézium meg a megfelelő alvás opcionális alapból bárkinek, és szorongásra is, de ha esetleg tényleg van olyan készítmény, vagy gyakorlat ami nektek nagyon bevált, és ajánlanátok nagyon érdekelne, mert mostanság ezek ellenére is elég ramatyul vagyok sajnos. Kényszerbeteg vagyok már pár éve, és a gyógyszerek sem jöttek be igazán, és nem is akarok azok rabja lenni, de ha van konkrétan valami ami nektek jó szolgálatot tett szívesen kipróbálnám. Tudom csodakészítmény nincsen, de valami ami enyhíti ezt a mindennapos stresszt, hogy kicsit könnyebbek legyenek. Drogok kizárva.

szept. 13. 23:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Esetleg egy terápia???!!!
szept. 14. 06:26
 2/8 anonim ***** válasza:
Tudatosság az érzések felett c. könyv, ami igaz nem készítmény, de kiegészítésként hatásos, - ezt főleg személyes tapasztalatból tudom.
szept. 14. 11:37
 3/8 anonim ***** válasza:
szept. 14. 11:37
 4/8 A kérdező kommentje:
#1 Erre sajnos nincs keretem. SZTK-s doki meg havi 1-szer ha ráér talán.
szept. 15. 05:55
 5/8 A kérdező kommentje:
#2 Megnézem :)
szept. 15. 05:55
 6/8 karinamama válasza:
Egy vezetett meditáció esetleg [link]
szept. 15. 19:19
 7/8 anonim ***** válasza:

"valami ami enyhíti ezt a mindennapos stresszt"

Nem lehet, hogy túl sokat vállalsz, vagy hogy nem a neked megfelelő helyen és emberekkel vagy?

Szerintem valamit redukálni, változtatni kéne.

szept. 15. 20:01
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálam a figyelem lekötése az ami használt.

Rájöttem hogy csak akkor tudok nem hülyeségeken kattogni, ha lekötöm a gondolataimat.

Én pedig tudok ám kattogni mindenféle hülyeségen, hidd el. Éjjelente forgolódni mert jönnek a sötétebbnél sötétebb gondolatok... Gyomorgöccsel az ágyban feküdni mert olyan súlyosan depresszív gondolatok bántanak amiket kibeszélni se tudok.. Szorongani a múlt miatt, félni a jövő miatt... Sokszor észszerűtlenül felnagyítok jelentéktelen dolgokat, van hogy lejátszom a fejemben. Szóval tudom magamat szívatni rendesen...

Rájöttem: cél kell nekem. Az ember cél nélkül szorong, tengődik.

A cél leköti a gondolataimat. Bármikor előjönnek a sötét gondolataim amik miatt szorongok, gyomor görcsöt kapok, csak a célra gondolok, és el is viszi a gondolataimat, így jobban is leszek, aludni is jól tudok.

Direkt "cél"-ként nevesítem. Nem hobbiként. A hobbi lehet kikapcsolódás, időtöltés. Sorozat nézés, olvasás, számítógépes játékok, ilyesmi.

A cél teljesen más, de hasonló.

Legyen egy ügyed. Valami ami igazán érdekel téged, szereted, imádod, és el tudsz / akarsz érni valamit benne.

Az én példám:

- Szeretek történeteket írni. Nem akarok nagy író lenni, de különböző fantasy történeteket kitalálni nagyon jó érzés. Ezen is tudok gondolkodni napi szinten, leírni őket novellákba, ezeket össze gyűjteni, térképet rajzolni, elképzelni a helyeket, népeket, szokásokat, ilyesmi. Ez nagyon, nagyon jól leköt. Hobbinak is lehetne nevezni, de ez cél. Valami felé tartok, és addig is lekötöm magam, lefoglalja a gondolataimat, és ami fontos, jól érzem magam. A papírok gyűlnek, a világ színesedik, én nem szorongok. Minden jól alakul.

De vannak még példák:

- Szeretnél fitt lenni, hogy jó alakod legyen? Alakíts ki edzés tervet. Gondolkodj a kalóriákon, a gyakorlatokon, mit szeretsz csinálni, az izomcsoportokat mikkel edzed meg, az eszközökön. Csinálgasd, kössön le, és legyen cél: hogy olyan alakod legyen hogy magáért beszéljen.

- Szeretnél festő, profi rajzoló lenni, akinek a rajzait, festményeit mindenki csodálva nézi? A 0-ról is lehet ám kezdeni. Tanulmányozd a technikákat, készíts el a próbálkozások sokaságát, tanulj technikákat, szerezz eszközöket, nézz videókat, szerezz tudást. Ez is nagyon jól le tud ám kötni.

A lista kb végtelen, ez csak 2 példa volt.

A lényeg: a cél segíthet leküzdeni a sötét gondolatokat.

Még Walt Disney fogalmazott úgy:

"Worry is a waste of imagination."

Tehát az aggódás a képzelőerő elpocsékolása.

Ahelyett hogy a szorongást kiváltó gondolatokra fordítanád a képzelőerődet, hogy árts magadnak, fordíthatod nagyszerű dolgokra is. Ez egy lehetőség, egy eszköz. Elpocsékolódik ha ilyen módon "használod".

szept. 16. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!