Benzodiazepin SSRI gyógyszert be lehet venni B vitaminnal?
1
Nem teljesen, de legtobb esetben igaz amit irsz. A rivotril (clonazepam) a serotonin szintezist noveli, de nem visszavetel gatlo (SSRI). A ketto mas, viszont van hasonlosag. Tul sok serotonin vezethet egyeb dolgokhoz ahogy tul keves is, plusz a serotonin tobbletet nem a clonazepam celzott reszek "iranyitjak".
Viszontlag magas RCR
Szemelyesen hozzatennem, hogy a klinikai depressziosok egy reszet hiaba kezelik SSRI-vel, lehet pont ez a gond, hogy tul sok a serotoninja, erre mit csinal a jozan orvos ur, megtobbet hagy bent a synapsis-ban, novelve a hatasat a serotoninnak, ami egy marha jo otlet es kellemetlen erzes meg 2 - 3 het utan is, majd le akar jonni rola ami meg rohadt nehez, es ebben a forumban irnak fel szinte mindig SSRI-t. Szo szerint ezt lehet latni. SSRI, SSRI, SSRI. Meg maguk a szedok is akik a lejovetelben vagy a kezelesben szenvednek, ok is allitjak ez a "leghatasosabb". Akik meg nem szedik meg plane.
B vitamin szinten segit a serotonin termelesben, konkretan B6, de az elenyeszo ha komplex B vitamint nezunk, mert egyebkent meg az etelben is benne van. Clonazepam eseteben sem hat semmit, mert a clonazepam erosebb mint egy paprikaban, meg a gyogyszer mashogy mukodik, mint a paprika.
Kerdezonek egyben valaszolva.
Egy ismerősöm frontint szed és elkezdett hozzá b komplexet is szedni. Egyszerre vette be és panikrohamja lett, remegett 2 hétig, nagyon rosszul volt. Lehet, hogy a frontin és a b vitamin felerősítette egymást?
Én benzot kezdtem el szedni a szorongásra, de nem tudom, hogy szedhetek-e hozzá b vitamint, mert a b vitamin szintem alacsony . Félek, hogy nehogy rosszul legyek, ha a mindkettőt fogom szedni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!