Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez milyen mentális probléma...

Ez milyen mentális probléma lehet? Rögeszme?

Figyelt kérdés
Instagramon követek egy nőt már jó ideje. Elég sokszor rak fel selfieket magáról, amiket kb. 3/4 éve elkezdtem menteni magamnak. Miután lementem sose nézem meg, csak ott van a telefonon. Aztán kb. 1 hete csak úgy kialakult bennem egy nyomasztó, szorongó érzés emiatt a nő miatt. Pedig párszor váltottam vele néhány szót, de úgy igazából sosem beszéltünk, aztvsem nagyon tudom, hogy milyen. Nap közben sokat gondolok rá, ha felrak valami sztorit és még nem néztem meg feszült leszek, míg nem látom. Szerintetek mi a fene lehet ez?
aug. 25. 22:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Az általad leírt tapasztalatok többféle mentális jelenségre is utalhatnak, de pontos diagnózist természetesen csak egy szakember állíthat fel, ha szükséges.

Néhány lehetséges eset: rögeszmés-kényszeres gondolatok, kötődési problémák vagy érzelmi függőség, szociális szororngás, szoc média függőség, stb.

Esetleg egy pszichológust felkeredhetnél, mivel a feszültség nem jó dolog.

aug. 25. 22:31
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Megszállotja lettél a nőnek.

Addig a szintig, amíg nem zaklatod nem nagy a baj. Viszot a lelkedet nem hagyja nyugodni.

Bármi lehet ennek az oka. Pszichológus tud segíteni.

aug. 25. 22:32
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Ezt tinik szokták csinálni sztárokról. De kinövi a többség. Ha nem akkor érdemes szakembert felkeresni.
aug. 25. 22:38
 4/10 anonim ***** válasza:
58%

Amit a tinik csinàlnak az rajongás. Amit a felnöttek az megszállotság, nem ugyan az a kettő. Az előbbinek nincs mentális vonzata, az utóbbinak viszont igen! A kérdezőnek a magànéletében nincs valami rendben vagy olyan trauma vagy történes volt az életébe, amit ezzel kompenzàl.

aug. 25. 22:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Olvasd el a választ mégegyszer, a második fele így szól;

"Ha nem akkor érdemes szakembert felkeresni."

aug. 25. 23:05
 6/10 anonim ***** válasza:
63%

Értettem. Nem kötekedesből írtam.

Csak gondoltam leírom, hogy az egyik rajongás, a másik megszállottság. Az egyik normális, a másik beteges.

Szerintem a kérdező, ha így fogalmaz, ahogy írt nem igen tini.

aug. 25. 23:11
 7/10 anonim ***** válasza:
53%
Eleg beteges, meg tininel is az eretlen szemelyiseg jele.
aug. 25. 23:22
 8/10 anonim ***** válasza:

Azt válaszold meg kérdező milyen ez a szorongó nyomasztó érzés.

Hogy ódzkodni kezdtél a nőtől vagy ellenkezőleg azért szorongsz, mert nem tudsz találkozni Vele?

Mert nagyon nem mindegy.

aug. 25. 23:27
 9/10 anonim ***** válasza:
68%
#7 jó, de egy 8-10 évesnél ez mèg elfogadott egy sztár iránt. Pl 10 évesen én is gyűjtöttem a CD-ket meg mindenféle posztereket a kedvenc énekesemről. 15 évesen már nem csináltam ilyet.
aug. 25. 23:28
 10/10 anonim ***** válasza:
37%
Félelmetes. 😂
aug. 25. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!