Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichológus akkor is...

A pszichológus akkor is segíthet megoldani egy problémát,ha az szerintem nem kimondottan mentális eredetű?

Figyelt kérdés

Nézegettem a pszichológusokat, kiknek mi a szakterülete,mely területekhez ért viszont nekem kicsit általánosnak tünnek ezek a leírások.

Nekem egy konkrét problémám/dilemmám van és ebben szeretném ha segítene egy szakembert. Kigondoltam pár megoldást arra hogyan is kellene továbblépnem és szeretném ha egy szakember segitene dönteni hogy melyik lehetőseget válasszam vagy esetleg más kiutat vázolna fel előttem.

Nem voltam még ilyen helyen, de hallottam mástól hogy pl a kialakult helyzet okait segítenek feltárni,ami nem baj mert legalább tisztában leszek vele csak nem tudom hogy ez miben vagy egyáltalán segít-e megoldani a helyzetemet.

aug. 24. 14:49
 1/9 anonim ***** válasza:
40%

Életvezetési gondok esetén is segít. Nem kell mindenáron mélyre ásni.

Elárulod, miről van szó?

aug. 24. 15:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Sikerült beleszeretnem egy foglat emberbe ami önmagában nem kiáltana pszichológusért, de a körülmenyek miatt nem tudom hogyan lépjek tovább ezen.
aug. 24. 15:33
 3/9 anonim ***** válasza:
26%

Nagyon nem úgy működik, ahogy te gondolod.

Kicsit olyan, mintha kihívnál egy kőműves vállalkozót, de te akarnád irányítani a munkavégzését. De tetszőleges szakmával behelyettesíthető.

Nem mindenki érett a pszichológushoz. Egyelőre te sem.

aug. 24. 15:35
 4/9 anonim ***** válasza:
86%

Pont a körülményeket hagytad ki.

Az érzéseiről nem tehet az ember, ez oké. Az kialakul.

Az viszont, hogy mihez kezdesz vele, kizárólag a te felelősséged.

Önismeret hiánya lehet nálad, ami miatt nem tudsz tovább lépni.

A férfi el fog válni?

aug. 24. 15:37
 5/9 anonim ***** válasza:
92%
Nehogy egy pillanatra is megingasson a 3-as nagyképű és indokolatlan lekezelése! Őrá viszont alaposan ráfér egy pszichológus.
aug. 24. 16:00
 6/9 A kérdező kommentje:

3 mint írtam, de lehet nem fogalmaztam egyertelműen hajlok arra amit a szaki javasolna,csak a prioritasom elsősorban az hogy ezen a jelenlegi dolgon túllépjek. Nyílván arra fogok haladni amit majd javasol.

4. Ami kimondottan nehezítő körülmény a közös munkahely,amit emiatt nem hagynék ott.

A masik fél nem tudja hogyan érzek iránta.

aug. 24. 16:01
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként el tud az ilyen múlni, ha tisztában vagy vele, hogy nincsen jövője.
aug. 24. 16:03
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Meg akkor is el tud múlni, ha felbukkan valaki más az érdeklődési körödben, én inkább próbálnám a kapacitásomat más lehetőségek keresésére fordítani.
aug. 25. 18:34
 9/9 A kérdező kommentje:
8. Jogos csak nehéz ha sűrün összefut az ember.
aug. 25. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!