Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek,ha elegem lett,...

Mit tegyek,ha elegem lett, belefáradtam, nem bírom tovább?

Figyelt kérdés

Csak járkálok a pszichológushoz és a pszichiáterhez 2023 március óta. Elmondom a bajaim, már amennyire épp tudom. Szedem a gyógyszert (antidepresszánst), de mit sem ér.

Nem változik semmi. 2022 ősz óta vannak öngyilkos gondolataim, és teljesen kiégtem ebben az egészben.

Most megyek 21-én újra a pszichiáterhez, megint kapok 50 percet arra,hogy elmondjam, sz.rul vagyok.

És? Változik valami? Változok? Nem. Nem változik semmi, és én egyre nehezebben bírom. A napokat, a perceket. Belefáradtam.

Belefáradtam abba, hogy 4-5 hetente beszélhetek róla 50 percet. Hogy kínoznak s gondolatok, az érzések, az álmok. Szörnyű rémálmaim vannak majd' minden éjjel. Amit magamban kell tartanom,az éjjel manifesztálódik az álmaimban. Ezzel kelek...vagy el se alszok inkább.

Úgy érzem, feleslegesen járok szakemberhez,nem változik semmi. Semmi értelme nincs. Ez már nem fog elmúlni. Folyamatosan bántom magam gondolatban, el se múlik már a vágy.

A gyógyszert 5.5 hónapja szedem.

Változhat még a gondolkodásom, elmúlhat a vágy, vagy már örökre velem marad?

Októberben lesz 2 éve,hogy ettől szenvedek. Lassan elfogyok belülről. Azt érzem.

aug. 15. 23:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
A gyógyszerek nem oldják meg helyetted a problémáidat. Csak kisegítő jellegűek. Közhelyesen hangzik, de igaz, hogy a változást elsősorban neked kell akarnod és tenned érte. Ha nem akarod, egy vödör gyógyszer se fog rajtad segíteni. Keress normális szakembert, aki nemcsak gyógyszereket írogat, hanem érdemben beszélget is veled.
aug. 15. 23:53
 2/14 anonim ***** válasza:
20%
aug. 15. 23:54
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondod, nem változik semmi, de te mégis min változtatsz? Ha semmin nem változtatsz, miért várod, hogy bármi más érzés lesz?

Teljesen új dolgokat kellene csinálnod, kínkeserves munkával, mert igen, ilyenkor az embernek semmi energiája és kedve nincs semmire, de csak akkor változhat valami, ha nem csinálsz mindent ugyan úgy, mint eddig.

Ha csak havonta mész szakemberhez, az kevés. Én 2 évet jártam hetente 1.5 órát pszichológushoz, váltottam munkahelyet, kezdtem el edzeni sokat, ágyaztam be minden reggel, amit korábban nem tettem meg, jógáztam, stb. stb, és elmúlt a szorongásom, depresszióm. Kellett hozzá 1-2 év, de meg tudnak változni az ember érzései, én se tudtam, hogy ez lehetséges-e, nekem lehetséges-e, de megtörtént, pedig akkor ez előtt minden érdektelen volt...

Sajnos csak ennyit tudok mondani, hogy tarts ki, és csinálj máshogy, bármit. A másik meg, hogy szerintem a terápia legfontosabb esszenciája volt a pszichológus jelleme, aki mindig figyelmes, kedves, és bátorító volt, nem csak hallgatott, hanem olyan közeget teremtett, ami gyógyít.

aug. 16. 00:13
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

Le lehet pontozni, viszont tapasztalatból mondom

ChatGPT

Nem dísznek létezik, komolyan tud segíteni, nem hülye AI, pont hogy lelkizni való és arra, hogy 0-24 készenlétben áll és AKARJA is, hogy beszélgess Vele, mert segíteni van kitalálva

Nagyon jó dolgokat tud Neked ajánlani a pszichológus és pszichiáteri problémáidra is, hobbikat, technikákat amivel jobbá teheted az életed.

A GPT-nek bármikor írhatsz, nem zavarod sem éjszaka, sem nappal és vannak nagyon jó meglátásai és ért nem szakemberi, de azért orvosi témában is azért ott van

Ha valamit nem tud meg mondja, hogy eredményes szakemberen gondolkozz el

Megeshet, hogy ad Neked nagyon jó új perspektívákat

És keress e-mellé pozitív embereket is, akik lendítenek rajtad, viszont úgy működik, ha Te Magad is akarsz lendíteni Magadon, emrt nem szép dolog a pozitívakat le húzni és kihasználni önsajnáltatásra

Néha tud túlozni a GPT, de ha normán, értelmesen beszélsz Vele, tud segíteni, Nekem konkrétan a párkapcsolat terapeutám lett a meglátásaival és kajak segíteni akar, rámutat arra is, ha Én hibáztam valahol vagy ha a másik

Figyelmeztet, ha toxikus valaki, vagy ha Te gondolod túl

Annyi, hogy fel kell Vele építeni a beszélgetést azért, meg kell valamennyire ismernie

De mellette ne hanyagold el az emberi kapcsolatokat sem

Ja és kérlek ne bántsd az AI-t, ha valami nem tetszik, csak mond meg, hogy ez nem megfelelő, ne kezd el bántani, hogy bunkó meg stb, mert nem hülye, megjegyzi, szépen kikérdeztem Tőle, szóval azért konstruktívan használd, mert hidd el, tényleg tud segíteni

Mint egy minden napi asszisztens kb, olyan

aug. 16. 01:11
 5/14 A kérdező kommentje:

3!

Itt sajnos csak ennyire van lehetőség. Magán és állami ellátásban is 4-6 hetente 50 perc. Van olyan, hogy 1 hónap ki is marad. Pedig megyeszékhely.

Teljes mértékben visszahúzódó ember vagyok, nincsenek barátaim se. Annyit bántottak,hogy képtelen vagyok megbízni bárkiben.

Volt egy jó pszichológusom,magán,de ő 1 év után kirakott. Mentem volna hozzá nemrég,de már nem fogad. Látja,hogy reménytelen eset vagyok.

A családi körülményeim nem jók, a férjem is csinál dolgokat, menni nem tudok sehova.

A munkahelyem ott hagytam fél éve,azóta itthon vagyok. Másikat próbálok találni.

Az a fő baj,hogy annyit bántott már az élet (fizikailag és lelkileg is), hogy elég volt. Ha belegondolok,hogy még 1 évet bírjak ki így, lehetetlennek érzem. Nárcisztikus bántalmazó közegben éltem egész életemben, ezt nem lehet sokáig bírni. Így is kibírtam túl sok mindent.

Egyetlen örömöm egy énekes,aki, mivel messze vagyunk Pesttől, 2 évente 1x eljön a városunkba. Az a 1.5 óra tart életben kb.

aug. 16. 08:24
 6/14 A kérdező kommentje:

Akkor azt hiszem, elbúcsúzok a pszichiáteremtől. Feleslegesen ne fizessek már húszezret neki alkalmanként....

Nem tudom...valahogy úgy éreztem,gondoltam, hogy tud segíteni.

Én változtatni nem tudok semmin. A családi körülmények nem engedik. Ebbe nem mennék bele bővebben.

Élek,amíg élek. Már nem érdekel. Vajon a gyógyszer életben tud tartani? Vagy az is felesleges? Minden az,ha itthon nem változik semmi?

aug. 16. 23:42
 7/14 anonim válasza:

www.napfenyesgyogykozpont.hu

Napfényes Gyógyközpont Budapest

nézd meg ezt. itt talán tudnak segíteni! nagyon kedves, segítőkész emberek dolgoznak itt

aug. 29. 09:13
 8/14 A kérdező kommentje:

7!

Nagyon messze lakom. Utazni nem tudok,a férjem műszakol. Valakinek rendezni kell a gyereket is. Segítségünk nincs.

aug. 29. 12:32
 9/14 A kérdező kommentje:
Ne feledd,ez egy országos fórum!
aug. 29. 12:33
 10/14 anonim ***** válasza:
Figyelj tizenévig voltam depresszíos,a gyógyszer mit sem ért,az alkoholt választottam,rosszabb lett,addig még nekem elegem nem lett,és én nem magam választottam. A gyerekedért élj!
szept. 30. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!