Aspergernél előfordul, hogy az illető belefárad, hogy átlagos arcnak mutatkozzon?
Ez nagyon kevés az Asperger szindrómához.
A lányom aspi, hidd el,tudom.
Jaj már. Semmit nem tudunk a kérdezőről, nem kell rögtön továbbgondolni.
Kedves kérdező, ilyen bárkivel előfordulhat, talán tényleg valószínűbb egy aspi esetén. De önmagában mégnem utal rá.
Ha nincs, és diagnózist szeretnél, akkor fordulj szakemberhez,nde elég macerás. De azt is megteheted, hogy elkönyveled magadb
2-es :
Kíváncsi lennék neked mennyi fogalmad van róla. Szerintem neked sem több, csak okoskodsz.
3-mas :
Kit érdekel, hogy kicsodád aspi. Attól, hogy autista anyja vagy, még nem tudhatsz mindent róla, nem az ő szemével látod a világot.
Ha az átlagos neurotipikus az, aki hazudik, játszmázik, kilóg az orra a maszkból (de elvárja hogy más meg hordja), nem tartja az ígéretét, lenézi a sérülteket, ellöki azokat akiknek szeretetre van szükségük, mesének tartja az animéket, "World"-nek hívja a szövegszerkesztőt, akkor nem akarok neurotipikus lenni.
Vannak neurotipikusok, akik rendesek, de ők nem átlagosak hanem afelettiek.
A lányom Asperger szindrómás. Sok előadást hallgattam meg a témában. Az egyik pszichiáter azt mondta,hogy mivel intelligensek az aspik, felvesznek egy maszkot, hogy beilleszkedjenek.
De ez elfárasztja őket,ezért sok a depressziós köztük,valamint elérkezik sokszor az összeomlás, meltdown. Amikor egyedül vannak és nem kell szerepet játszaniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!