Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha úgy szedek Liticarbot vagy...

Ha úgy szedek Liticarbot vagy Lamolepet, hogy valóban nincs is rá szükségem, akkor az milyen következményekkel járhat?

Figyelt kérdés
aug. 5. 21:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%

Milyen gyógyszerek azok? Én semmit sem szedek, nem értek hozzá. Minek szeded? Van kidobandó pénzed a semmire? Direkt mérgezéd magad?

Függő vagy? A mellékhatásokra is szedsz valamit?

Térj észhez.

aug. 5. 21:43
 2/12 anonim ***** válasza:
Pszichogyogyszerek. Miert szeded? Mit ad?
aug. 5. 21:49
 3/12 A kérdező kommentje:
Pszichiáter írta fel, csak nem vagyok biztos benne, hogy valóban szükségem van rá…
aug. 5. 21:56
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Miert? Nem ertesz egyet a diagnozissal?
aug. 5. 21:58
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem egyszerre a kettőt, hanem elsőre a Liticarbot napi 2x1 tablettát, de mondtam, hogy nem kívánok vérvételekre járkálni. Ezért váltottunk most a Lamolepre. De még mindig nem hiszem, hogy szükségem lenne rá, csak a párom és a psziciáter erőltetik.
aug. 5. 21:59
 6/12 A kérdező kommentje:
Igazából egyik nap egyet értek a diagnózissal, máskor pedig nem.
aug. 5. 22:00
 7/12 A kérdező kommentje:
Szerintem titokban a hátam mögött összebeszél a párom és a pszichiáter, hogy elhitessék velem, hogy gyógyszert kell szednem.
aug. 5. 22:02
 8/12 anonim ***** válasza:

Kerj masodvelemenyt akar magan pszichiatertol.

A parodban nem bizol ezek szerint? Van ra kezzelfoghato okod, esetleg ez a sztori a fejedben, h osszefognak valami uj tunet? (paranoia)

aug. 5. 22:12
 9/12 A kérdező kommentje:

Azért gondoltam, mert a pszichiáter bipoláris zavarral diagnosztizált, viszont ha jól értem, akkor ebben a kórképben több hetes-hónapos depressziós fázisokat vált a felhangolt, mániás epizód.

Viszont nálam úgy van, hogy a hangulatom egy napon belül, akár többször is változik. Egyik órában konkrétan egy apróságon elsírom magam. Pl. tegnap elmentem vásárolni és elfelejtettem venni sajtot. Hazaérve amikor ráeszméltem erre, elkapott a zokogás, az önvádlás, hogy buta, semmirekellő ember vagyok, aki még egy bevásárlást sem képes elvégezni és jobb lenne a vonat elé feküdnöm. Aztán fél óra múlva meg jön egy impulzus és már mosolygok, főzök, takarítok, pörgök, mintha enyém lenne a világ.

Szóval elismerem, hogy van valami problémám, csak az nem biztos (szerintem), hogy ez bipoláris zavar, hiszen ott gyakran hetek, hónapok eltelhetnek a hangulatváltozások között. Viszont megpróbálok bízni a pszichiáter véleményében, mégis ő a szakértője ezeknek a viselkedészavaroknak.

aug. 5. 22:33
 10/12 anonim ***** válasza:
Hangulatstabilizátor bipoláris 2 zavarra. Ha működik, mellékhatása nincs, viszont sokkal kiegyensúlyozottabb lesz tőle az ember. Ami valószínűleg rád is fér, hiszen egyik nap úgy gondolod, hogy szükséged van rá, másik nap nem. Próbáld ki, ha nem működik, hagyd abba. Vesztenivalód nincs, biztonságos gyógyszer.
aug. 5. 22:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!