Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha nincs pénzem és elmebeteg...

Ha nincs pénzem és elmebeteg vagyok, akkor is jár a pszichiátriai ellátás?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy pszichotikus vagyok a gyógyszerek ellenére, és lassan az utca vár. Vajon ha ott becsavarodom és elkezdek tudattalanul viselkedni, beszállítanak-e? Kötelesek összeszedni az árokpartról, ha éppen Jézusról ordibálok? Az oké, hogy kiszámlázzák, úgysem tudják behajtani majd. Csak tb és lakcím nélkül is kéne lennie valami gyűjtőnek, ahol ellehetek? Az a baj, hogy fullosan be vagyok, állva, mert másképp jönnek a hallucinációk, és nem tudok melózni. Így vagyok "kompenzált". De az utcán majd nem lesz gyógyszer, és ezért nagyon gyorsan meg fogok kattanni. Akkor én minden kontrollt elvesztek. Van, hogy pucérra vetkőzöm, van, hogy támadok. Van rólam asszem pár videó is. Amúgy idős anyával élek, aki 86 éves. Nincs más rokonunk. Sajnos nincs keresetem, mert csak általánosom van, plusz a kattanás. Bevonulhatok intézetbe? 49 f

ma 14:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, jár az ellátás
ma 14:30
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha van TB-d akkor igen.
ma 14:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Szegény ember! És tudja magától, hogy őrült, azért ez nagyon ritka. Tiszta pillanataiban sem hárít, nem hibáztat mást, reálisan látja a helyzetét.

Szegény kérdező, én nagyon sajnállak! És minden tiszteletem neked, így betegen is.

Neked ez nagy kereszt! Csak anyukádat ne bántsd betegen, de gondolom, őt nagyon szereted.

Igen, be kellene vonulnod intézetbe, ott jobb lenne, mint az árokparton.

A legjobbakat kívánom neked!

ma 14:50
 4/6 anonim ***** válasza:

Én többször is kérdeztem pszichiátriai otthonokról itt, de sajnos nem kaptam választ.

Annyit kiderítettem, hogy egész Pest megyében két pszichiátriai otthon van, szerintem nem lehet azonnal bekerülni.

ma 14:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Mondjuk, tán dolgozni kéne, 8 általánossal is lehet, és mindjárt lenne tb-d is meg kezelésed is, vagyis nem az utcán kötnél ki.

Milyen gyógyszerek ellenére, ha nincs tb-d?

Elég valószerűtlennek hangzik ez a tökéletes racionalitással leírt skizóság.

ma 14:57
 6/6 anonim ***** válasza:
Leszázalékolás volt?
ma 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!