Ha Olanzapint szedek, elmebetegnek számítok?
Figyelt kérdés
Szkizoid személyiségzavar a diagnózisom. Kórházban vizsgáltak ki, kicsivel több mint egy hónapot töltöttem bent. Nem igazán tudok, akarok dolgozni, szóval leszázalékolhatnak ezzel, és bekerülhetek mentális intézménybe bentlakóként, ha a szüleim már nem élnek? 20 Fdec. 14. 15:09
1/7 anonim válasza:
NEm egy gyógyszertöl lesz valaki elmebeteg, másrészt eleve olyan diagnózis nincs, hogy elmebetegség, harmadszor, ha beteg vagy, akkor az van gyógyszerrel meg anélkül is.
Leszázalékolni, tartósan intézetbe kerülni meg nem egy diagnózis alapján kerül be valaki, hanem az állapota súlyossága dönt.
Az, hogy nem akarsz dolgozni, nem ok.
2/7 anonim válasza:
Esetleg régiesen elmekórtani eset. Már feltalálták a munkaterápiát, szóval amíg mozog a kezed, addig találni fognak neked olyan munkát, amivel foglalkozhass. Érdemes tanulni, hogy olyan munkát végezhess, ami érdekel, inspirál és nem valami monoton kukoricamorzsolást.
3/7 anonim válasza:
Nem. Viktor munka alapú társadalmat épít, és ebbe az ingyenélés csak akkor fér bele, ha az illető NEM TUD dolgozni.
4/7 A kérdező kommentje:
Így nem lehet élni, hogy egy buszon is csak az elhaladó tájat nézem, semmi zene nélkül ahogy a többiek. Csak bámulok ki a fejemből. Semmiben se vagyok jó. A suliban is azt mondták. Otthon is már legtöbbször csak aludni van kedvem. Olyan szinten üres vagyok, hogy legszívesebben csak drogoznék valamit, de a fájdalom még ott van, amikor elalszom. Még a drogokat sem élvezném. Lehet még a fájdalom is jobb annál, hogy ne legyek mondjuk. Teljesen a saját fantáziáim vannak csak a fejemben. Lassú vagyok és buta.
dec. 14. 15:56
5/7 A kérdező kommentje:
Nem baj, kellenek csövesek és aszexuális emberek is.
dec. 14. 15:58
7/7 anonim válasza:
Szerintem egy inspiráló munka segít kijönni belőle nekem segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!