Ez milyen elmebetegségre utalhat?
"Ahogy azzal a kifele guvadó, véreres szemgolyójával méricskéli az embert, hát félelmetes!"
Lehet, de erről nem nagyon tehet, valószínűleg nem direkt tartja magát stresszben. A stressz pedig fura dolgokat okozhat, pl a tikkelés is érdekes tünet.
7.: Ez jó kérdés. Eredetileg nem volt az. Erre kitaláltak szépítő kifejezéseket. Ma a mentális betegség, pszichés betegség a PC megnevezés. Igen, de mivel sajnos a társadalom magukat ezeket a betegségeket tartja stigmatizálónak, néhány évtized múlva ezek a kifejezések lesznek elítélőek, megbélyegzőek, aztán majd kitalálnak valami mást.
Pl. ott van az autizmus. Már nem illik azt mondani, hogy autista, hanem autizmussal élő. Vagy a fogyatékos fogyatékkal élő. De ez nem változtat a lényegen, hogy a társadalom nagy része lenézi ezeket az embereket, tehát ezen kellene változtatni, nem a megnevezéseken.
8# autista vagyok, De nem fogyatékos! A tudásod foltos. Így inkább ne terjeszt interneten.
Azzal nincs bajom ha autistának mondjuk ezt ez ismerősömmel.
Gondolom te sem szeretnéd, ha téged neveznének "Fogyatékos"- nak.
9.: Kedves autista hozzászóló! Nem akartalak megbántani, a nyolcas vagyok. Viszont jelenleg hivatalosan fogyatékosságnak számít az autizmus. Sokat olvastam a témáról. Inkább a társadalommal van baj, hogy a fogyatékos megnevezést sértőnek tartja.
Én, ha a fél fülemre megsiketülnék, vagy levágnák a lábamat, fogyatékos lennék. Kapnék rá valamennyi százalékot is. Nem sértődnék meg a jelzőn. Az nem jelenti, hogy én kevesebb lennék másoknál. Te se vagy kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!