Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez milyen elmebetegségre utalhat?

Ez milyen elmebetegségre utalhat?

Figyelt kérdés
Mindig ideges és ugrásra kész. Nagy, tág szemek és pupillák. Az egyik szeme nagyobbra van duzzadva mint a másik, és az a szeme folyton véreres, vérben úszik. A haja is folyton kusza.

#véreres szem #féloldali véreres szem
nov. 13. 20:39
1 2
 1/11 anonim válasza:
82%
Élő szövet a fémvázon. Ő a Terminátor.
nov. 13. 21:18
 2/11 anonim ***** válasza:
76%
Feszültség. A szeme meg alváshiàny
nov. 13. 21:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell mindenben betegséget keresni, egyszerűen ideges típus
nov. 13. 21:58
 4/11 A kérdező kommentje:
Ahogy azzal a kifele guvadó, véreres szemgolyójával méricskéli az embert, hát félelmetes!
nov. 13. 22:24
 5/11 anonim ***** válasza:
26%

Túlműködik a pajzsmirigye.

[link]

nov. 13. 22:31
 6/11 anonim ***** válasza:
67%

"Ahogy azzal a kifele guvadó, véreres szemgolyójával méricskéli az embert, hát félelmetes!"

Lehet, de erről nem nagyon tehet, valószínűleg nem direkt tartja magát stresszben. A stressz pedig fura dolgokat okozhat, pl a tikkelés is érdekes tünet.

nov. 14. 09:14
 7/11 anonim ***** válasza:
85%
Az elmebetegségnek nevezés pedig pejoratív és illetlen.
nov. 15. 10:24
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

7.: Ez jó kérdés. Eredetileg nem volt az. Erre kitaláltak szépítő kifejezéseket. Ma a mentális betegség, pszichés betegség a PC megnevezés. Igen, de mivel sajnos a társadalom magukat ezeket a betegségeket tartja stigmatizálónak, néhány évtized múlva ezek a kifejezések lesznek elítélőek, megbélyegzőek, aztán majd kitalálnak valami mást.

Pl. ott van az autizmus. Már nem illik azt mondani, hogy autista, hanem autizmussal élő. Vagy a fogyatékos fogyatékkal élő. De ez nem változtat a lényegen, hogy a társadalom nagy része lenézi ezeket az embereket, tehát ezen kellene változtatni, nem a megnevezéseken.

nov. 15. 11:48
 9/11 anonim ***** válasza:
56%

8# autista vagyok, De nem fogyatékos! A tudásod foltos. Így inkább ne terjeszt interneten.

Azzal nincs bajom ha autistának mondjuk ezt ez ismerősömmel.

Gondolom te sem szeretnéd, ha téged neveznének "Fogyatékos"- nak.

tegnapelőtt 16:15
 10/11 anonim ***** válasza:

9.: Kedves autista hozzászóló! Nem akartalak megbántani, a nyolcas vagyok. Viszont jelenleg hivatalosan fogyatékosságnak számít az autizmus. Sokat olvastam a témáról. Inkább a társadalommal van baj, hogy a fogyatékos megnevezést sértőnek tartja.

[link]

Én, ha a fél fülemre megsiketülnék, vagy levágnák a lábamat, fogyatékos lennék. Kapnék rá valamennyi százalékot is. Nem sértődnék meg a jelzőn. Az nem jelenti, hogy én kevesebb lennék másoknál. Te se vagy kevesebb.

tegnapelőtt 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!