Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy álljam meg hogy bántsam...

Hogy álljam meg hogy bántsam magam?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy itt kérnék tanácsot. (Kis háttérinfó rólam) Nagyon szorongó típus vagyok, emellett eléggé maximalista amitől még inkább befeszülök. Ez egy eléggé ördögi kör. Felvettek egy olyan iskolába ahol olyan dolgot tanulhatok amiben eddig én voltam a környezetemben a legjobb. De itt mindenki nagyon jó és ez megrémiszt. Mivel ez egy új iskola kicsit az emberektől is tartok. De a legnagyobb problémám az, hogy bántani akarom magam. És nem is nagyon tudok ellene mit tenni. Nagyon próbálkozom, de ha nem ez akkor az evéssel lesz problémám, tehát sehogy sem jó. Félek hogy ha bejön a pulcsi szezon nem fogok bírni magammal és nagyon csúnyán ráfázok. Egyszer volt már ebből probléma. De egyszerűen már most kilátástalannak érzem magam, és ha ez az érzés fokozódik nem tudom hogy mit tehetnék. Jártam pszichológushoz de SEMMIT sem segített. Így már tényleg ötletem sincsen mit tehetnék.

(16l) Köszönöm ha végigolvastad!

júl. 29. 21:21
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
28 - tudnak róla a szüleim, de nagyon nem örültek neki. Rejteni igazából annyira nem rejtem el, de azért takarom általában. Pl úgy fordítom a karom vagy felveszek valami hosszúujjú kardigánt ilyesmi.
aug. 1. 11:51
 32/39 A kérdező kommentje:
Azt el lehet titkolni ha elmegyek egy pszichiáterhez? Vagy kell szülői engedély hozzá?
aug. 1. 11:53
 33/39 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid alapvető jogi kötelezettsége számodra a szaksegítség biztosítása. Nem hagyhatnak magadra, nem neked kell ezt a problémát megoldani. 16 évesen nem mehetsz egyedül pszichiáterhez. Szólj anyukádnak, hogy keressen pszichológust (lehet, hogy pszichiátert is, de azt majd ő megmondja). Még mindig kíváncsi vagyok, hogy az első pszichológussal mért nem volt hatékony a munka.

Ebbe az új iskolába te akartál menni? Milyen iskola ez? Azt hogy érted, hogy egyszer már volt ebből probléma: milyen probléma? És hogy fáztál rá?

aug. 1. 12:00
 34/39 A kérdező kommentje:
Nem nagyon szeretnék a suliról beszélni. De igen ezt én szerettem volna, és nagyon sokat kellett rá készülni, mert itt nem is a "tanulás" a lényeg hanem a külön szak. Hát a probléma csak annyi hogy kiderült, és hogy mérgesek voltak miatta. De semmi nagy dolog igazából
aug. 1. 12:03
 35/39 anonim ***** válasza:
52%

"tudnak róla a szüleim, de nagyon nem örültek neki"

hat... en sem orulnek ha lenne gyerekem. ranezeka sebeire, hat nem orulok kislanyom, megyek tv-zi. ah..

aug. 1. 12:06
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
És annyit mondtak, hogy "Ezt ne csináld többet, kislányom!"?
aug. 1. 12:11
 37/39 A kérdező kommentje:
Nem, elvittek pszichológushoz, többször is aki azt mondta hogy szerinte nem szükséges már járnom (leszögezném, magáról a témáról szinte szó sem esett, mert nem kérdezett) úgyhogy hát abba maradt
aug. 1. 12:21
 38/39 anonim ***** válasza:
Akkor miről esett szó?
aug. 1. 12:39
 39/39 anonim ***** válasza:
52%
Ne diagnosztizálj, 13:30, pláne ne ilyen durvát! A kérdező nem te vagy! A kérdező nem követ el önkárosítást, esze ágában nincsen magának ártani, mármint öngyilkosnak lenni, hanem feszültséget vezet le. A falcolás messze nem annyira veszélyes, mint ahogyan tűnik. Nem az agyi kémiája van felborulva, az neked van, hanem a családja! Pszichoterápia neki meg a károkozó, felelőtlen szüleinek pont elég. Ha nem, azt majd a pszichológus megmondja.
aug. 1. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!