Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy álljam meg hogy bántsam...

Hogy álljam meg hogy bántsam magam?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy itt kérnék tanácsot. (Kis háttérinfó rólam) Nagyon szorongó típus vagyok, emellett eléggé maximalista amitől még inkább befeszülök. Ez egy eléggé ördögi kör. Felvettek egy olyan iskolába ahol olyan dolgot tanulhatok amiben eddig én voltam a környezetemben a legjobb. De itt mindenki nagyon jó és ez megrémiszt. Mivel ez egy új iskola kicsit az emberektől is tartok. De a legnagyobb problémám az, hogy bántani akarom magam. És nem is nagyon tudok ellene mit tenni. Nagyon próbálkozom, de ha nem ez akkor az evéssel lesz problémám, tehát sehogy sem jó. Félek hogy ha bejön a pulcsi szezon nem fogok bírni magammal és nagyon csúnyán ráfázok. Egyszer volt már ebből probléma. De egyszerűen már most kilátástalannak érzem magam, és ha ez az érzés fokozódik nem tudom hogy mit tehetnék. Jártam pszichológushoz de SEMMIT sem segített. Így már tényleg ötletem sincsen mit tehetnék.

(16l) Köszönöm ha végigolvastad!

júl. 29. 21:21
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
69%
mitől lesz jobb, ha bántod magad?
júl. 29. 21:25
 2/39 anonim ***** válasza:
81%
Hogyan fáztál rá?
júl. 29. 21:27
 3/39 A kérdező kommentje:
1- úgy érzem lenyugszom tőle és a fejem valahogy olyan mintha kiürülne.
júl. 29. 21:30
 4/39 anonim ***** válasza:
100%
más módszert nem próbáltál esetleg, pl sport, párnautögetés, death metal dalok üvöltése?
júl. 29. 21:34
 5/39 A kérdező kommentje:
Hát sokmindent próbáltam már, de nem érzem úgy hogy bármi is megfelelő lenne ebben a helyzetben. Talán ezért is ilyesztő ez kicsit számomra
júl. 29. 21:36
 6/39 anonim ***** válasza:
100%
merre laksz? van akitől élőben segitséget tudsz kérni?
júl. 29. 21:39
 7/39 anonim ***** válasza:
100%

Az önsértés boldogság- vagy milyen hormonokat szabadít fel, meg az éles fizikai fájdalom amúgy is eltereli a figyelmet a minden egyéb fájdalomról, de ezt tudván tudsz keresni mást, aminek hasonló hatása van rád.

Van valami, amit szeretsz csinálni? Hobbi, ilyesmi. Esetleg egy iszonyú agyatlan sorozat, ami nem igényel különösebb figyelmet, de legalább szórakoztató? Vagy egyél valami undorítóan cukros, egészségtelen szart, nekem az válik be.

Amúgy én is voltam hasonló helyzetben (mármint az új sulis dolog), tényleg elég ijesztő, ezt tanusítom. Én megbirkóztam vele egyedül, mert hozzá vagyok szokva, hogy senkivel nem beszélek ilyesmiről, de talán ha beszélsz szakemberrel (konkrétan pszichológussal), segíthet. Vagy ha nincs rá pénzed, csak úgy valakivel. Ha nincs kivel, itt vagyok, rám írhatsz privátban nyugodtan.

júl. 29. 21:44
 8/39 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is irhatsz, beszelhetunk hivasban is.
júl. 29. 21:50
 9/39 anonim ***** válasza:
100%

Mivel pszichológus nem, ezért pszichiáter segíthet, de nem ajánlanám, hogy ezét rászokj nyugtatókra. De ha tényleg komoly a helyzet menj el egyhez.

De a legjobb az lenne, ha beszélnél vkivel. Én ezt tavaly éltem át fiúként, de meghallgatni és segíteni én is tudok.

17F :)

júl. 29. 22:03
 10/39 anonim ***** válasza:
100%

Szia, lehet csak rossz volt az első pszichológus, mindenképp kéne keresni más szakembert.

Keress valami hobbit, menj el futni, csinálj fekvőtàmaszokat, stb. Ez jó stresszlevezetés, boldogsàg hormonokat is szabadít fel.

Az új iskolától meg nem kell félni, hidd el, mindenki ugyanúgy izgul az új közeg miatt, próbálj erre úgy gondolni, hogy nem jobbak, hanem egyenlőek veled, azonos dolgokat, tantárgyakat szerettek, szóval legalább egy közös dolog lesz mindenkiben

júl. 29. 22:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!