Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ilyen erős sóvárgás alkohol...

Ilyen erős sóvárgás alkohol után? 17/fiú

Figyelt kérdés

Sziasztok 17 éves srác vagyok.

Az a helyzet hogy benzo (nyugató), antipszichotikum és alkohol “függő”/használó vagyok. Antipszichót és benzot könnyedén leraktam de az alkoholon pár hét után mindig visszaesek (ilyenkor az egy pohártól a fél üvegig terjed a megivott alkohol mennyisége amennyit egy visszaesésnél fogyasztok)

Ilyenkor lopok, csalok, olyan mintha hipnotizáltak volna, hogy alkoholt szerezzek.

Ilyen szintű ellenállhatatlan sóvárgás amikor már nem csak fanteziálok a piáról hanem ilyen undorítóakat cselekszek az “normális”?

Mármint mással is van ilyen?

jún. 17. 21:29
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
78%
Nem normális, menj pszichiáterhez.
jún. 17. 21:39
 2/26 anonim ***** válasza:
9%
17 évesen alkohol függő... gratulálok. Büszke lehetsz magadra. Látom nem volt aki megtanítson!
jún. 17. 21:50
 3/26 A kérdező kommentje:
Mire nem volt ember aki megtanítson? És nem vagyok függő csak szeretek inni és el tudok lenni alkohol nélkül 1-2 hétig csak utána ellenállhatatlan vágyat érzek rá hogy igyak. Illetve minden nap miután iszok remegek a következő reggel de ez még nem fullos függőség. Persze simán függő lehetek majd xd.
jún. 17. 21:56
 4/26 A kérdező kommentje:
Ha valami voltam akkor antipszichotikum függő na az tényleg voltam, remegtem meg ilyenek folytonosan miután beb@sztam hatalmas adagokat, volt hogy elakadt a lélegzetem is miközben le voltam szedálva.
jún. 17. 21:58
 5/26 anonim ***** válasza:
43%

A helyzet az hogy szerintem 17 évesen ez az állapot eléggé gáz.Én értem hogy pont abban a korban vagy amiben az emberek többsége néha néha megiszik valamennyi alkoholt ,és elszív pár cigit.de az alkohol nálad nem normális .és akkor nagyon szépen fogalmaztam.több kérdés felvetődik bennem....

1,mit szólnak a szüleid?

2,milyen a baráti társaságod?

3,barátnőd van?ha van ő ezt hogy tolerálja?

4,nem gondolkoztál azon hogy a nyilvánvaló lelki problémáid és az alkohol miatt rendszeresen járj orvoshoz,szakemberhez?

jún. 17. 22:13
 6/26 A kérdező kommentje:

1. Apám annyit tesz hozzá az életemhez hogy kaját meg alvóhelyet ad, de amúgy tőlem kér pénzt cigire meg sörre. Pár napja is 100 000-t kért kölcsönbe (megadtam neki a már 10 éve gyűjtött zseb/félretett pénzemből, majd elvileg visszaadja. Az anyám próbál nevelgetni de nem sok sikerrel, azon kívül hogy “az alkohol meg a gyógyszer nem jó neked” “a halott ikertesód biztos szeretne és nem csak fájdalmat okozna mint te” “majd miattad leszek újra rákos” dumákon kívül nem tesz nagyon semmit. Előttem (mármint szemem láttára a boltban) megveszi a piát (néha néha iszik egy kicsit) aztán csodálkozik ha dugiba megiszom a piáját.

2. Nincs baráti társaságom, max haverok akikkel párhavonta összejárunk hülyülni, van egy sajátos viselkedésformám amit nem sokan tolerálnak, inkább netes cimbijeim vannak de már ők is belémuntak szóval dobtak.

3. Nem volt sose barátnőm és nem is szeretném, hogy legyen, csak elrontanám a kapcsolatot sztem.

4. Járok rendszeresen szakemberhez de ő is csak annyival jön, hogy “ne igyál mert nem jó neked”. Többet nem tesz hozzá a dologhoz.

jún. 17. 22:21
 7/26 anonim ***** válasza:
60%
Mivel foglalkozol?
jún. 17. 23:03
 8/26 A kérdező kommentje:
Mármint?
jún. 17. 23:05
 9/26 A kérdező kommentje:
Illetve elfelejtettem mondani, hogy működik az életem, alapvizsgáztam szakmai tárgyakból (közgazdasági technikum, gazdálkodás és menedzsment szak) és négyest kaptam amit a legtöbben kettes-hátmasra hoztak össze, szóval megy az életem f@szán, csak itt van mellette ez a titkos élet beb@szósdi, vizsgára is másnaposan befrontiznozva mentem xd, suliban is kb hármas négyeseket szerzek, szóval külső szemlélőnek fingja nincs, hogy iszok v gyógyszerezek. Ez az én kis titkom.
jún. 17. 23:13
 10/26 A kérdező kommentje:
Szóval ez az ok, hogy még nem álltam le a piálással, mert igazából a fontos dolog a suli az megy. Szüleim azt mondták, hogy suliban teljesítsek. Mindig ezt mondom nekik “anya, apa, a suliban teljesítek a “függőségeim” mellett is”. Meg amúgy apám is megiszik minden nap 2-3 üveg sört, akkor én nem ihatok egy kis bort?🤷‍♂️
jún. 17. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!