Van rajtam kívül itt olyan személy, aki folyamatosan a múltba réved/révedt? Sikerült ezt leküzdeni?
Kedvesem!
Számomra nagyon kedves mesterem szavaival segítenék rajtad eltévedt bárányom.
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma adomány. Becsüld a jelent, mert jót jelent!"
Jegyezd meg és éld eszerint az életed.
Hogy lehet leküzdeni? Kezdd el magad fejleszteni, kezdj el értelmes folytatást látni a jelenben, jövőben. Ha rajtakapod magad, hogy a múltban révedezel, mindig jusson eszedbe, hogy ne merülj el ebben órákat, mert az már nincs, volt, nincs. Lehet révedezni, de ettől még nincs és közben nem fektetsz abba munkát, hogy bármi értelmes dolgot építs a jövőre vonatkozóan, ami ugyanúgy örömet okoz.
Azzal egyetértek, minél idősebbek vagyunk, ez annál nagyobb munka, de ettől sajnos még tények. Én pl kíváncsian várom, hogy ezt hogy ugrom meg 70 évesen, de igyekszem úgy irányítani az életem, hogy 70 évesen is legyen jelen, jövő, ne csak a múlt. Addig tanulok nálam okosabb emberektől, akik ezt művelik.
Azt próbáld meg belátni, hogy ha így folytatod, akkor folyamatosan csúszol lefelé. És 15 év múlva a mostani időszakról fogod azt érezni, hogy milyen klassz volt, mert akkor már olyan rossz lesz majd.
Ne a múltba révedj, hanem a jelenben dolgozz azért, hogy a jövő szebb legyen!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!