Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit javasoltok önsértési...

Mit javasoltok önsértési késztetés, sóvárgás esetén?

Figyelt kérdés
Járok konzultációra, szedek gyógyszert, de ha nincs szerfüggés, akkor az önsertési késztetésem erősödik. Sóvárgás jellegű érzés.

2022. dec. 14. 15:03
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

A konzultáció alatt pszichológust/pszichiátert értesz.

Szerintem ezt mindenképpen jelezd a konzultáción, ők hasznosabb tanácsokkal fognak tudni ellátni.

De, hogy a kérdésedre is válaszoljak, próbálj keresni valami hobbit amivel el tudod foglalni magad és el tudod terelni a figyelmed, amikor jönnek ezek az érzések.

2022. dec. 14. 15:10
 2/18 anonim ***** válasza:

Az első mondatomnál kihagytam a kérdőjelet, bocsi

?*

2022. dec. 14. 15:11
 3/18 A kérdező kommentje:

Saját elményű segítő, akihez járok. Függőség miatt.

Mellette orvoshoz. Korábban az orvos tartott pszichoterápiát. Terapeuta képzettsége is van. Terápiám vele nem lehet, amíg függőségi gondom van.

Futás, hangos zene, jég az ötletei.

Akkor nehéz, ha nincs mögötte indulat, amit le kell vezetni és elmúlik.

Csak sóvárgás. Mint kávé vagy édesség után.

2022. dec. 14. 15:19
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg erőltetni, hogy minél több új, jó élményed legyen. Ez gyógyhatású. Ne foglalkozz azzal a véleményeddel, hogy mondjuk te ezt nem érdemled meg, vagy nincs hozzá erőd. Az agyad lehet ilyeneket mond neked is, de ezekkel ne foglalkozz. "Köszönöm, kedves agyam, én azért leszervezem ezt a programot!" Szervezd le egy hétre előre, hogy csütörtökön Julcsival moziztok, szombaton Petivel korcsolyáztok, hétfőn Kristóffal mentek cukrászdába, szerdán kosárlabdázni, pénteken társasjátékozni, vasárnap a templomba énekelni, kedden a helyi civil szervezethez/múzeumba önkénteskedni.
2022. dec. 14. 15:21
 5/18 anonim ***** válasza:
74%

Máté Gábornak van egy szerintem szuper könyv: a sóvárgás démona címmel a függőségről. Ez hasznos lehet a tudatosításhoz. Vannak kifejezetten függőséggel foglalkozó pszichológusok/csoportok is.

[link]

itt vannak csoportok is.

App: [link]

Ez is lehet jó, országos hálózat:

aca.hu

és/vagy:

[link]

2022. dec. 14. 15:24
 6/18 A kérdező kommentje:
Azt nem gondolom, h nem érdemlem. Inkább az energia hiányzik.
2022. dec. 14. 15:25
 7/18 anonim ***** válasza:

Nekem is, aznap már mindig utálom, hogy miért kellett azt leszerveznem, aztán valahogy elvonszolom magam, mert a másik ott vár, s akkor odaérek és akkor már jó, és így bezsebelek egy jó élményt. De csak úgy megy, ha előre leszervezem, aznap már nem nagyon. Én is függő vagyok és járok terápiára. 4,5 voltam.

50f

2022. dec. 14. 15:28
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg rájönni, hogy mikor érzed és mit éreznél, ha megtennéd. Az ilyen függőségek mögött sokszor valódi igények vannak, amiket a függőséggel látszólag kielégítesz. Lehet pl., hogy bűntudatod van és ezzel "vezekelsz", de a valódi megoldást nem adja meg, továbbra is bűntudatod lesz, akár van alapja (megbántottál valakit), akár nincs (sütit ettél fogyókúra alatt). Ha megvan az eredet, akkor lehet a valódi megoldáson dolgozni.
2022. dec. 14. 15:29
 9/18 A kérdező kommentje:

4,5:

Megpróbálom, amit javasoltál. Orczy klubba járok szerfüggőséggel.

Nyírőt nézegettem. Nekem úgy jött le, h hosszabb absztinencia után fogadják a csoportokba a jelentkezőket.

2022. dec. 14. 15:57
 10/18 anonim ***** válasza:
A Nyírő honlapját én nem olvastam, nekem egy konkrét orvost javasoltak ott, neki írtam, ő fogadott terápiára. Valszeg szerencsém is volt, mert állítólag nincs hely. Egy telefont megér, ha zsufi van, kérdezd meg, hogy van-e várólista. (Én egy másik terápiára egy évet vártam.)
2022. dec. 14. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!