Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Antipszichotikum “függő”...

Antipszichotikum “függő” vagyok. Hogy van ebből kiút?

Figyelt kérdés

17 éves srác vagyok, antipszicohtikumot szedek, kettőt is. Risperidone meg aripiprazol.

2 hónapon keresztül 3-4 naponta 8-10 mg risperidone nyomattam magamba, utána két hónapig tiszta voltam. Leálltam a tabikkal. Most kaptam két hete új gyógyszert, aripiprazolt. Egyik barátom belémunt és az ivásomba meg ilyesmi és mondta hogyha “gyógyszerezni akarsz akkor csináld” Én meg belefáradtam abba hogy ne gyógyszerezzek szóval elkezdtem újra tolni őket. A risperidone ugye lelassít, beálmosít, leszedál, az aripiprazol pedig ennek az ellentétje, felpörget, kicsit élénkebbé tesz. Szóval a lényeg, hogy aripiprazolból csak 1-2 tabikat (tabletta) veszek be, és csak akkor ha az előző tablettának elmúlt a hatása vagy nemtudom pontosan, hogy működik a cucc de néha a pörgésből “lejövök” és semmi életerőm sincs par óráig, ilyenkor beveszek mégegyet aripiprazol tablettát és utána mégdurvábban pörgök. De utána ismét “lejövök” és semmi életerőm nincs. Tegnap (vasárnap) annyira gyenge voltam hogy egész nap csak feküdtem az ágyban, ennyire kimerült a szervezetem a sok pörgéstől. Ittam is az utóbbi héten 1-2 pohár bort mindig, minden nap a tabletták mellé.

Ebből, hogy van kiút, hogy ne legyek egy h3lye “gyógyszerfüggő”?

Nem akarok így élni, hogy pörgök napokon át, utána meg alig van életerőm.

Kérem olyan válaszoljon aki szedett mar ilyen gyógyszert / és vagy volt már függősége.

2024. máj. 20. 20:56
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
De neked ott a terapeutad, talajatok ki valami mas megkuzdesi modot, ami neked szemelyesen bevalik.
2024. máj. 22. 08:12
 52/60 A kérdező kommentje:
Rendben van, fogok keresni majd ha lesz a kövi “találkánk”.🙂👍
2024. máj. 22. 08:33
 53/60 anonim ***** válasza:

Aki azt irja menjen terapiara, az azt gondolja nem beszelte ezt meg vele? Es mukodik? Hat ugy latszik nem. Nem mukodik. Annyira nem mukodik a pszichoterapia, hogy egy pszichologus lett 2 - 3 eve ongyilkos. Na ez erdekes aki a mentalis psziches dolgokat tanulja, modszereket, erre ahhoz folyamodik amihez maga a betegek, paciensek, nevezzem kliensnek mert ez egy szolgaltatas ha mesz valakihez penzert.

Addiktologia lenne talan a legertelmesebb. En is jartam igy 5 fele pszichologusnal jartam, utolso azt mondta, hogy dontsem el mit akarok, telefonban. Persze szepen megfogalmazta, formalisan, de kb. elkuldott a pi*aba. Egyedul mar csak a pszichiaterem maradt, o meg nem kuldott el, most lehet konteozni hogy maffia, meg gyogyszerbusiness, hagyjuk ha lehet. Egyedul o kerdez komoly dolgokat, hogy megy a suli, hogy mi van otthon ilyenek. Tudja hogy apam meghalt mar fiatalon, nem volt peldakepem, onmagam neveltem fel kb.

Ezert kozossegek elutasitottak mert lattak valami nincs rendben, utaltam az embereket, nem tudtam kapcsolatokat nemhogy parkapcsolatokat kialakitani.

Jottek gyogyszerek, ezek kozul a benzodiazepine nyugtatok valtak be, mert allandoan fostam egy nap 4 - 5x, refluxom lett, fejfajas, ezek ilyen szomatikus tunetek. Benzodiazepinek, altatok meg lamotrigine ami egyebkent talan a legnagyobb segitseg. Iteljetek el, nem fogok elhagyni egyiket sem. Ahogy a szivbeteg sem hagyja el, mert o sem teheti le. Benzodiazepineknek rovid tavu mellekhatasuk van. Nincs maradando, nem kell terjeszteni a tevhitet. De az antipszichotikumok teljesen mas teszta. Az tenyleg kiutott engem is de csak egy par hetig. De az nem is arra van. Ha egyebkent tenyleg le akarod csapni magad kalapaccsal, ott a clozapine, Leponex neven fut a termek. Az a kezeles rezisztens skizofrenek gyogyszere. Mar 25mg ki fog csapni. De ehhez rendszeres verkep kell. De mehetsz ~100mg ig is. Ettol bezombulsz de tenyleg. Ha nem lenne maradando mellekhatasa az antipszichoknak, lehet en is szednem. Talan a bezokkkal egyutt es agyhalott lennek aminek en is orulnek. De a pszichiatriai gond az antipszichoknak at tud fordulni neurologiai gondokka. Benzoknal max fuggoseg vagy meg az sem.

Nekem sem hatott a terapia ha jol veszem ki a kerdezo szajabol a kolbaszt, valahol igazat tudok adni neki mert el akarnak hitetni veled valamit ami hazugsag, de ravezetnek erre a hazugsagra manipulalva, hogy te kepzeld be magadnak. Ez ilyen "confirmation bias" (legyen cb) szeru jatek. Ezt o elkezdi, atadja neked valahogy, majd te is elvegzed es ez a cb szeru hazugsag a tied lesz, es azt hiszed hogy ez igy van (nincs igy - el akarjak hitetni veled). A masik szokrateszi metodus ami hasonlo. De azt nem pszichologusok hasznaljak.

2024. máj. 22. 16:05
 54/60 anonim ***** válasza:

Ugyan a benzodiazepinek rövid távú alkalmazása a legtöbb ember számára nem jár egészségkárosodással, tartós szedése során számos mellékhatás kialakulhat. Hosszú távon alvásproblémák, depresszió, szorongás és pánikbetegség kialakulásában is szerepet játszhatnak." -- 53-as, te meg ki tudja miota tolod nagydozisban, arrol se lehet fogalmad se mar, hogy a problemaidat nem ezek okozzak-e, vagy tartjak fenn.

Es ez meg nem ir a fuggosegrol, amit te elegansan lesoporzs az asztalrol, pedig onmagaban is egy rohadt nagy problema.

2024. máj. 22. 16:22
 55/60 anonim ***** válasza:
Szoval egyetertek, te hiteket ne terjesszunk. Es ne csinaljunk raklamot a benzonak itt, amikor te is pontosan tudod, hogy tultolod es a fuggoje vagy. Nem,nem jobb mint az antipszichora rafuggni. Mindjart jon egy herkas, es eloadja, hogy az o cucca a tuti,.inkabb arra szokjatok ra, nem veszelyes,aaaaa ..
2024. máj. 22. 16:24
 56/60 anonim ***** válasza:
*tevhiteket
2024. máj. 22. 16:25
 57/60 A kérdező kommentje:

Hat eddig sok terapeutanal, pszichologusnal jartam egyik se segitett nagyon. De majd hatha ez a mostani osszejon. Multhet penteken mondtam a terapeutamnak, hogy amint 18 leszek, minden nap inni fogok mert vegre legalis lesz nekem a pia, meg mert csak ilyenkor vagyok boldog, azt mondta hogyha igy lesz akkor majd elkuldenek elvonora.

Hat mondom “kosz szepen”

Meg mondta, hogyha abuzalni fogom a gyogyszereimet akkor nem tud velem majd mit kezdeni, mert “amig a terapia tart addig nem gyogyszerezhetek.”

Na mindegy.

El vagyok tokre veszve es bocs hogy itt pityogok nektek😂😂😂🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

2024. máj. 22. 16:29
 58/60 anonim ***** válasza:
55! Mi az a herka?
2024. máj. 22. 16:50
 59/60 anonim ***** válasza:
Na, szerinted mi lehet az, ami úgy kezdődik, hogy "her"...???
2024. máj. 22. 17:41
 60/60 A kérdező kommentje:

Herka, h = h3r0in.

Koko, koksz, coca = c0cain3

Speed, spuri, amph = amph3tamin3

K, keta - k3tamin3

Remélem ezzel segítettem:-))

2024. máj. 22. 18:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!