Céltalan vagyok, önmegvalósítás 0, negatív, depresszív gondolatok ölnek, mi ebbôl a kiút?
Engem a börtön döbbentett rá hogy mennyire jó is az élet szabadon idekinn. Mióta szabadultam 6 hónapja azóta teljesen másképp élem az életemet mint előtte. Sokszor az ember teljesen természetesnek gondol olyan dolgokat amik egyáltalán nem magától értetődők (pl: szabadság, séta a friss levegőn, kifeküdni a napfényre, lefeküdni a meleg ágyba esténként, fürödni a jó meleg vízben a kádban stb...).
Ha összehasonlítom a bevonulás előtti életemet a szabadulás utánival, azt kellene hogy mondjam, hogy sokkal rosszabb lett anyagi, társadalmi megbecsülés, presztizs tekintetében mégis megváltozott az értékrendem és sokkal jobban tudom értékelni az alapvető dolgokat és az élet apró örömeit ami körbevesz és sokkal hálásabb vagyok minden napnak enmek hatására pedig boldogabb és pozitívabb vagyok mint valaha.
1
Rengetegen meg veled cserelnenek, mert nincs penzuk, hiteluk van, pszichiatere nem tud mar mit felirni neki, pszichologusnal nincs haladas mar tobbszori probalkozasra sem, ott van a nullanal, kirugjak a munkahelyerol, 20 - 30 fele gyogyszert kiprobaltak, egyik sem mukodik, es mar tobbszor probalta magat elkoszontetni a vilagtol.
En azok koze tartozom. Neked valoszinuleg (azt sem tudjuk milyen rakod van, mert van olyan amivel rendesen le lehet elni egy eletet) ha tipusu a rak, attet is van esetleg, befektetnek, ateled azt amit mi kezelestelen depressziosok, es kapsz melle morfiumot, suboxone-t vagy valami opioidot amitol meg jol is erzed magad egy idore. Es emelik az adagot ameddig szepen csondben el nem alszol.
Mindekozben az eber, es kinlodo klinikai depresszios, borderlineos, bipolar I/II, schizophren, meg olyat probal amirol azt gondolja "ez fix lesz", de nem. Tuleli, es megnyomorultabb lett az elete, mert az orvosok kotelesek eletben tartani meg a legnyomorultabb eletet is.
Nekem is csaladtagom leukemias, en meg klinikai depresszios fodiagnoziskent, melle csatolva skizoaffektiv depresszios zavarral, generalizalt szorongas, hisztrionikus, skizoid szemelyiseg zavar. Tudod hanyszor ment at a fejemen, hogy miert nem en vagyok leukemias? Az eletemet adnam at a testveremnek, hogy az legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!