Antipszichotikum “függő” vagyok. Hogy van ebből kiút?
17 éves srác vagyok, antipszicohtikumot szedek, kettőt is. Risperidone meg aripiprazol.
2 hónapon keresztül 3-4 naponta 8-10 mg risperidone nyomattam magamba, utána két hónapig tiszta voltam. Leálltam a tabikkal. Most kaptam két hete új gyógyszert, aripiprazolt. Egyik barátom belémunt és az ivásomba meg ilyesmi és mondta hogyha “gyógyszerezni akarsz akkor csináld” Én meg belefáradtam abba hogy ne gyógyszerezzek szóval elkezdtem újra tolni őket. A risperidone ugye lelassít, beálmosít, leszedál, az aripiprazol pedig ennek az ellentétje, felpörget, kicsit élénkebbé tesz. Szóval a lényeg, hogy aripiprazolból csak 1-2 tabikat (tabletta) veszek be, és csak akkor ha az előző tablettának elmúlt a hatása vagy nemtudom pontosan, hogy működik a cucc de néha a pörgésből “lejövök” és semmi életerőm sincs par óráig, ilyenkor beveszek mégegyet aripiprazol tablettát és utána mégdurvábban pörgök. De utána ismét “lejövök” és semmi életerőm nincs. Tegnap (vasárnap) annyira gyenge voltam hogy egész nap csak feküdtem az ágyban, ennyire kimerült a szervezetem a sok pörgéstől. Ittam is az utóbbi héten 1-2 pohár bort mindig, minden nap a tabletták mellé.
Ebből, hogy van kiút, hogy ne legyek egy h3lye “gyógyszerfüggő”?
Nem akarok így élni, hogy pörgök napokon át, utána meg alig van életerőm.
Kérem olyan válaszoljon aki szedett mar ilyen gyógyszert / és vagy volt már függősége.
En mondom, az anonim! Hallgass ram!
De hallgathatsz a sajat jozan eszedre is, nyilvan van, te is latod, h valami nem oke azzal, amit csinalsz.
A terapeutam azt mondta hogyha nagyon durvan tolom majd akkor mehetek elvonora… hat basszus oda azert nem akarok eljutni. Inkabn most kéne még leallni. Mindehy holnaptol megprobalkozok leallni.
Koszi h beszeltetek a hulye fejemmel😂🙏❤️🙌
Akkor te értelmesebb vagy nálam. Pacsi😂🙌✌️
altatoval, szorongasoldoval nem lehet belehalni onmagaban, max ha fognak egy csovet es lenyomnak kb 100g-ot mondjuk xanaxbol. De azt is kihanyod majd mert a gyomrodat ugy irritalja. Sajat tapasztalat de nem megyek bele a reszletbe.
Amivel kart okozhatsz, az ha kevered alkohollal. Az alkohol a gond itt, meg egyebkent az opioidok is, azok is lassitjak a legzest.
De tenyleg a leheto legrosszabb a herontol meg hasonloktol fuggoseg teren az antipszichotikumok. Azok kegyetlenul artanak hosszu tavon. Bar mondom nem tudom, hogy nalad akkor miert hat igy? Lehet nalad nem is hat ugy es nem is lesz mellekhatas. De ha van hatas akkor van mellekhatas csak akkor mi? Verkep jol jonne szerintem, vizelet minta. Komolyan ilyet meg nem lattam beszaras, antipszichotikum fuggoseg atyam. ez az elso nekem. Hallottam alkoholrol persze, OCD siman, kokain, heroin, opioidok tomkelege, onsertes gyufaval tokom tudja, antidepresszanssal mert ott tenyleg vannak "stimmulaloak", de antipszichotikum? Ki a lo*asz akar abbol tobbet beszedni amikor ugy elalszol tole es meg 3 napig hulyenek kepzeled magad - Persze akinek kell annak kell szednie felreertes ne essek, de ha nem kell tobbet vagy azt... mindenki irtozik az antipszichoktol mert meghizlalnak, sokat alszol, meg ilyenek, persze dozis is szamit. De ja, hat ilyet... ez az elso. Szuz voltam, kilukadtam.
Én azért használok hogy ne legyek a valóságban és ne az életemen kattogjak, és mivel ez az egyetlen gyógyszer/drog szerű anyag amit szedek ezért hát bármit megteszek, hogy kiszakadjak a valóságból. Tudom gáz de ez van.
49
Nem mondod.
Minden szerfuggo ezert hasznalja a mindenfele szert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!