Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Antipszichotikum “függő”...

Antipszichotikum “függő” vagyok. Hogy van ebből kiút?

Figyelt kérdés

17 éves srác vagyok, antipszicohtikumot szedek, kettőt is. Risperidone meg aripiprazol.

2 hónapon keresztül 3-4 naponta 8-10 mg risperidone nyomattam magamba, utána két hónapig tiszta voltam. Leálltam a tabikkal. Most kaptam két hete új gyógyszert, aripiprazolt. Egyik barátom belémunt és az ivásomba meg ilyesmi és mondta hogyha “gyógyszerezni akarsz akkor csináld” Én meg belefáradtam abba hogy ne gyógyszerezzek szóval elkezdtem újra tolni őket. A risperidone ugye lelassít, beálmosít, leszedál, az aripiprazol pedig ennek az ellentétje, felpörget, kicsit élénkebbé tesz. Szóval a lényeg, hogy aripiprazolból csak 1-2 tabikat (tabletta) veszek be, és csak akkor ha az előző tablettának elmúlt a hatása vagy nemtudom pontosan, hogy működik a cucc de néha a pörgésből “lejövök” és semmi életerőm sincs par óráig, ilyenkor beveszek mégegyet aripiprazol tablettát és utána mégdurvábban pörgök. De utána ismét “lejövök” és semmi életerőm nincs. Tegnap (vasárnap) annyira gyenge voltam hogy egész nap csak feküdtem az ágyban, ennyire kimerült a szervezetem a sok pörgéstől. Ittam is az utóbbi héten 1-2 pohár bort mindig, minden nap a tabletták mellé.

Ebből, hogy van kiút, hogy ne legyek egy h3lye “gyógyszerfüggő”?

Nem akarok így élni, hogy pörgök napokon át, utána meg alig van életerőm.

Kérem olyan válaszoljon aki szedett mar ilyen gyógyszert / és vagy volt már függősége.

2024. máj. 20. 20:56
1 2 3 4 5 6
 31/60 A kérdező kommentje:
De reggel szedem, illetve neha ra plusz egyet ha elalmosodnek ujra, de ennyi 20 mg fole eddig meg nem mentem.
2024. máj. 21. 20:42
 32/60 A kérdező kommentje:

Tényleg úgy élek mitn egy kemény drogos?😬

Ebbe bele se gondoltam de van benne valami

2024. máj. 21. 20:42
 33/60 A kérdező kommentje:
Amugy a “bele fogsz halni” resze nagyon valos mert ma konrket a mellkasomnal el kezdett szurni, a homalyosan lattam egy kb ket-harom percig, azt hittem, hogy el fogok ajulni, rohadt para volt…
2024. máj. 21. 20:44
 34/60 anonim ***** válasza:

Hat ne menj 10 fole akkor.

Ha almos vagy, aludj, kavezz, sportolj, barmi.

2024. máj. 21. 20:44
 35/60 A kérdező kommentje:
Igaz ez jogos. Majd megprobalok akkor nem 10 fole menni, koszi❤️🙏
2024. máj. 21. 20:48
 36/60 anonim ***** válasza:

Hat jo lenne, meg az is, ha a terapoddal kitargyalnad a problemad.

De mar elore latom, h lesz meg itt kerdesed... 😀 Nem baj, persze. Azert van a gyakori.

2024. máj. 21. 21:29
 37/60 A kérdező kommentje:

Koszi😂😅🥲

Igen lesz majd kerdesem, vegtere is majdnem drogos vagyok es kitudja hogy mibe akadok majd bele a kessobbiekben haha😬

2024. máj. 21. 21:39
 38/60 anonim ***** válasza:
En azert sejtem. Lattam mar drogost. Sot, eltem vele. Tenyleg full azt nyomod, csak te meg az ut elejen vagy. Nem muszaj vegigmenni rajta, de te tudod.
2024. máj. 21. 21:48
 39/60 A kérdező kommentje:
Ha te mondod, probalkozok leallni meg nem tultolni, neha tobb bejon, neha meg nem. Tudom hogy gaz vagyok, de ez van, en probalkozok.
2024. máj. 21. 22:00
 40/60 A kérdező kommentje:

Nem veletlen tettem ki a kerdest, erdekelt hogy masok hogy latjak a hasznalatomat stb

Es hat ez nem sok jot sugall amit visszahallok. Persze tudom hogy az en hibam lol. Nem kene jatszanom a gyogyszereimmel🤦‍♂️

2024. máj. 21. 22:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!