Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ételundor és étvágytalanság?

Ételundor és étvágytalanság?

Figyelt kérdés

Most van az egyetemen a húzós zárthelyis időszak és nagy a nyomás és a stressz.

Állandóan remegek, félek hogy rosszul leszek.

Állandó hányingerem van vagy néha hasmenés.

Úgyhogy csináltam egy tesztet és negatív lett. Úgyhogy az nem lehetséges

Ha enni kell alig bírok...vagy ha eszem pár falatot rosszul leszek és nem bírok tovább enni mert felfordul a gyomrom.

Létezik, hogy a stressz okozza mindezt?

Valeriana cseppet akarok majd kipróbálni.

24/L

máj. 18. 16:44
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
Igen, a szorongás és a stressz lazán okozhatja, tapasztalatból mondom, mikor stressz időszakom volt még szorongos időszakom volt alig bírtam enni, nem volt hozzá étvágyam.
máj. 18. 16:46
 2/6 A kérdező kommentje:

És sikerült valahogy ezt feloldanod?

Mert nekem most kb 4 hétig ilyen időszakom lesz és hát addig ha nem eszek szinte semmit nem lesz jó vége. Tudsz e ajánlani valamit esetleg?

Órán ülve is van amikor elkap a hányinger és nehezen megy keresztül rajtam .

máj. 18. 16:50
 3/6 anonim ***** válasza:
89%
#2 az a helyzet hogy én még jelenleg is ebben az állapotban vagyok, és szinte 100% hogy a depresszív hangulat, stressz, szorongás okoza. Gyógymódot jelenleg nem tudok rá, de próbálom orvosolni.
máj. 18. 17:00
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Vizsgaidőszakban én is küzdöttem ezzel. Sztem a sok koffein és kávé csak tovább rontott rajta. Ami nekem sokat segített az a mozgás. Tanulás közben tartottam nagyobb szünetet és irány az edzoterem. Az jól meghozta az étvágyam.
máj. 18. 22:30
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Meg felesleges rágolcsolni az egyetemre , valahogy fejben is meg kell nyugtatni magát az embernek. Sok szakmával többet lehet keresni mint jopar egyetemi vegzetseggel. Szoval nem dől össze a világ ha nem sikerül. Persze ettől függetlenül még kell tenni amit tudsz a siker érdekében, de ne görcsölj rá.
máj. 18. 22:34
 6/6 A kérdező kommentje:

Az orvos is mondta, hogy egy lépésre vagyok a teljes boldogságtól.

Felismertem a problémát és próbálok tenni ellene.

Igazából azt nemtudom, hogy hogyan engedjem el ezt a tudatalatti stresszt.

Buszon, órán elkap a hányinger vagy a hasmenés... és elég kellemetlen.

Most van a vizsgaidőszak... és félek hogy ez a stresszes dolog örök életre szól...Elfog múlni? Időszakos dolog "egyetemi betegség" lehet?

máj. 20. 12:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!