Miért nem "engedik" a szülők azt, hogy nyugodtan depressziós legyen a gyerekük?
Tizenhat éves vagyok, depresszióval és súlyos szorongással diagnosztizálva, de a szüleim viccet csinálnak belőle és kétségbe vonják azt, hogy az volnék ami. Kínos szituációkba kevernek, forgatják a szemüket, vagy egyszerűen elmondják a tipikus "én ezt éltem meg, mégis…" aranymondatot. Nem engedik azt, hogy ha párhuzamosabb ideig elkap a depresszió, akkor otthon maradjak hiába nem hiányzok sosem, és az osztályfőnök is tekintettel lenne rá.
Nem egyszer hallom vissza azt, miszerint a szülők nem veszik komolyan a mentális egészséget..
40-es: Hahaha. Két diplomám van, nem dolgoztam soha gyárban.
Amúgy hol olvastál ki biztatást a soraimból? Én csak azt írtam, hogy nem kell minden munkakörhöz érettségi. Általánosságban írtam.
Az idősebb korosztályban sok olyan szakmunkás van, akinek nincs érettségije. Van, aki jól is él így. De miért is lenne baj, hogy egy jó fodrésznak, kozmetikusnak, villanyszerelőnek stb. nincs érettségije? Parasztgazdáknak is van, hogy jól megy a soruk érettségi nélkül.
#41. Az interneten mindenki azt állít magáról, amit akar.
De végülis nekem nem baj, ha az iskolakerülő kölyköknek nem lesz érettségijük. Nem én leszek majd munkanélküli amiatt. :D
42-es, hányszor írjam le, hogy nem iskolakerülő, hanem beteg?
Amúgy a magyar társadalom azért tart itt, mert tele van hozzád hasonló érzéketlen, empátiahiányos buta emberekkel. Ettől a közegtől is depressziósak lesznek sokan.
Marjátok csak tovább egymást és kiszállok ebből a beszélgetésből. A kérdezőnek meg jobbulást és sikeres életet kívánok.
39-es válaszolónak teljes mértékben igaza van. Érdekes, hogy még a depressziósok többsége sem ért egyet az iskolakerüléssel, ugye? :D
A betegség és a kötelességek szándékos elmulasztása nem zárja ki egymást. A sikeres életből pedig nem lesz semmi, ha így folytatja a kérdező.
"A szüleimen kívül mindenki támogatja az otthonlétet."
A tanárodon meg egy itteni emberen kívül SENKI nem támogatja. Szerencsére. :D
Tanárok, és a szakember, tehát rajtad kívül válaszoló és a szüleimen kívül mindenki támogatja a környezetemben. Szerencsétlenségemre? :((
De azon kívül, hogy iskolakerülőnek tituláltál, holott közel sem vagyok az, és sajnos életem is van, nagyobb magyarázatot nem adtál arra a jelenségre, miszerint akik valóban szenvednek a bajuk miatt, a szülők miért gonoszak velük és miért nem támogatják őket például érzelmileg (NEM arra gondolok, hogy hónapokat maradjon otthon) !! A szüleim azért nem engednek, mert szerintük a mentális betegségek nem léteznek, és amíg a pszichiáterem azt nem mondja nekik, hogy valóban lehetek otthon és tényleg igazi a "betegségem", addig zéró figyelem és törődés. Sajnos a pszichiáterem nem mostanában rendel, így tehetetlenül kell rossz gyógyszerekkel és mentális gonddal továbbra is kihúzni magamat.
Tizenegyedikes vagyok tehát dolgozom is, mivel technikumban vagyok és önállónak sem árt lenni, így muszáj. Úgy érzem az, hogy egy hétig otthon maradjak, nem tesz engem semmirekellővé és kevésbé intelligens polgárrá. Neked ez hiszti, nekem ez túlélés, hiába hangzik dramatikusnak.
Mindenestre köszönöm a válaszokat!
"a gyógyszerek pedig sosem lesznek igazi gyógymódok."
Erre a fajta betegségre éppenséggel de, ez segít, meg a terápia. Ahogy írtam korábban, az agyad kémiája felborult, a gyógyszerek meg azokat a hormonokat és egyéb visszacsatolásokat pótolják, amiknek a termelődése megszűnt/lecsökkent. A gyógyszereket idővel el lehet kezdeni csökkenteni, majd teljesen elhagyni. Ahogy írtam, a terápia a másik legfontosabb út a gyógyuláshoz. A bezárkózás nem old meg semmit csak deszenzitizál. Megszűnik a kontakt a külvilággal és úgy érzed jobban vagy, pedig ez nem egy jobban lét. Ez egy extrém eset, hiszen senki sem teheti meg hogy 0-24-ben egyedül legyen a négy fal között. Másnap ugyanúgy emberek közé kell menni és akkor megint szarul leszel. Dolgozni kell a pszichológiai problémákon, nem pedig elzárkózni. Jobbulást egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!