Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem "engedik" a szülők...

Miért nem "engedik" a szülők azt, hogy nyugodtan depressziós legyen a gyerekük?

Figyelt kérdés

Tizenhat éves vagyok, depresszióval és súlyos szorongással diagnosztizálva, de a szüleim viccet csinálnak belőle és kétségbe vonják azt, hogy az volnék ami. Kínos szituációkba kevernek, forgatják a szemüket, vagy egyszerűen elmondják a tipikus "én ezt éltem meg, mégis…" aranymondatot. Nem engedik azt, hogy ha párhuzamosabb ideig elkap a depresszió, akkor otthon maradjak hiába nem hiányzok sosem, és az osztályfőnök is tekintettel lenne rá.

Nem egyszer hallom vissza azt, miszerint a szülők nem veszik komolyan a mentális egészséget..

máj. 17. 20:42
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
26%

40-es: Hahaha. Két diplomám van, nem dolgoztam soha gyárban.

Amúgy hol olvastál ki biztatást a soraimból? Én csak azt írtam, hogy nem kell minden munkakörhöz érettségi. Általánosságban írtam.

Az idősebb korosztályban sok olyan szakmunkás van, akinek nincs érettségije. Van, aki jól is él így. De miért is lenne baj, hogy egy jó fodrésznak, kozmetikusnak, villanyszerelőnek stb. nincs érettségije? Parasztgazdáknak is van, hogy jól megy a soruk érettségi nélkül.

máj. 22. 12:51
 42/51 anonim ***** válasza:
60%

#41. Az interneten mindenki azt állít magáról, amit akar.

De végülis nekem nem baj, ha az iskolakerülő kölyköknek nem lesz érettségijük. Nem én leszek majd munkanélküli amiatt. :D

máj. 22. 12:53
 43/51 anonim ***** válasza:
20%
39-es: Néhány nap hiányzás nem a világ vége. A depresszió súlyosságától függ, hogy valaki munkaképes marad-e.
máj. 22. 12:54
 44/51 anonim ***** válasza:
26%

42-es, hányszor írjam le, hogy nem iskolakerülő, hanem beteg?

Amúgy a magyar társadalom azért tart itt, mert tele van hozzád hasonló érzéketlen, empátiahiányos buta emberekkel. Ettől a közegtől is depressziósak lesznek sokan.

Marjátok csak tovább egymást és kiszállok ebből a beszélgetésből. A kérdezőnek meg jobbulást és sikeres életet kívánok.

máj. 22. 12:56
 45/51 anonim ***** válasza:
59%

39-es válaszolónak teljes mértékben igaza van. Érdekes, hogy még a depressziósok többsége sem ért egyet az iskolakerüléssel, ugye? :D

A betegség és a kötelességek szándékos elmulasztása nem zárja ki egymást. A sikeres életből pedig nem lesz semmi, ha így folytatja a kérdező.

máj. 22. 12:59
 46/51 anonim ***** válasza:
37%
Találj egy jó pszichológust, aki kikezel belőle. Az ilyen toxikus, mérgező szülőktől meg minél gyorsabban menekülj, ahogy csak teheted.
máj. 22. 13:24
 47/51 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincsen hogyan jött szóba az, miszerint iskolakerülő volnék. Bipoláris zavarom van és szociálisfobiám, a gyógyszerek erősek és nem igazán hatékonyak, tekintve azt, hogy romlik az állapotom. Mindig is jártam iskolába, de sajnos nem tudom úgy kezelni néhány erőteljesebb epizódot, mint pl egy olyan személy aki már felnőtt vagy aki már évek óta kezelés alatt áll. Mielőtt jönne az, hogy így egy semmirekellő leszek a jövőben, elmondanám hogy az évfolyamban én vagyok a legjobban teljesítő tanuló és a jövő ugyan számomra néha frusztrációt követel, ugyanakkor tudom mit kell tennem és meg is teszem (versenyekre is járok, ott a pánikot simán kiütöm magamból), a gyógyszerek pedig sosem lesznek igazi gyógymódok. Nem azért nem szeretnék iskolába járni mert éppen kicsit szomorú vagyok, hanem azért mert a paranoia és a depresszió miatt ingerlékenyebbé válok, tehát nem csak önmagamra lehetek káros (sajnos volt már rá példa, hogy erőszakosan megütöttem embereket, vagy teljesen tönkre tettem a saját dolgaimat). Ezeket elfojtani nagyon rossz, mert így mentálisan is "bántom" magam és fizikailag a környezetemet. A szüleimen kívül mindenki támogatja az otthonlétet.
máj. 22. 13:57
 48/51 anonim ***** válasza:
58%

"A szüleimen kívül mindenki támogatja az otthonlétet."

A tanárodon meg egy itteni emberen kívül SENKI nem támogatja. Szerencsére. :D

máj. 22. 14:15
 49/51 A kérdező kommentje:

Tanárok, és a szakember, tehát rajtad kívül válaszoló és a szüleimen kívül mindenki támogatja a környezetemben. Szerencsétlenségemre? :((

De azon kívül, hogy iskolakerülőnek tituláltál, holott közel sem vagyok az, és sajnos életem is van, nagyobb magyarázatot nem adtál arra a jelenségre, miszerint akik valóban szenvednek a bajuk miatt, a szülők miért gonoszak velük és miért nem támogatják őket például érzelmileg (NEM arra gondolok, hogy hónapokat maradjon otthon) !! A szüleim azért nem engednek, mert szerintük a mentális betegségek nem léteznek, és amíg a pszichiáterem azt nem mondja nekik, hogy valóban lehetek otthon és tényleg igazi a "betegségem", addig zéró figyelem és törődés. Sajnos a pszichiáterem nem mostanában rendel, így tehetetlenül kell rossz gyógyszerekkel és mentális gonddal továbbra is kihúzni magamat.

Tizenegyedikes vagyok tehát dolgozom is, mivel technikumban vagyok és önállónak sem árt lenni, így muszáj. Úgy érzem az, hogy egy hétig otthon maradjak, nem tesz engem semmirekellővé és kevésbé intelligens polgárrá. Neked ez hiszti, nekem ez túlélés, hiába hangzik dramatikusnak.

Mindenestre köszönöm a válaszokat!

máj. 22. 14:39
 50/51 anonim ***** válasza:
31%

"a gyógyszerek pedig sosem lesznek igazi gyógymódok."

Erre a fajta betegségre éppenséggel de, ez segít, meg a terápia. Ahogy írtam korábban, az agyad kémiája felborult, a gyógyszerek meg azokat a hormonokat és egyéb visszacsatolásokat pótolják, amiknek a termelődése megszűnt/lecsökkent. A gyógyszereket idővel el lehet kezdeni csökkenteni, majd teljesen elhagyni. Ahogy írtam, a terápia a másik legfontosabb út a gyógyuláshoz. A bezárkózás nem old meg semmit csak deszenzitizál. Megszűnik a kontakt a külvilággal és úgy érzed jobban vagy, pedig ez nem egy jobban lét. Ez egy extrém eset, hiszen senki sem teheti meg hogy 0-24-ben egyedül legyen a négy fal között. Másnap ugyanúgy emberek közé kell menni és akkor megint szarul leszel. Dolgozni kell a pszichológiai problémákon, nem pedig elzárkózni. Jobbulást egyébként.

máj. 22. 14:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!