Miért vagyok depressziós azóta, hogy a 30-at betöltöttem?
Hogy múlik az idő, attól félek.
Meg hogy nem lesz erőm a hobbimra (edzés).
Családot soha nem akartam, és ahogy látom azokat akik velem egykorúak, gyerekkel, nem bántam meg.
35/f
Amiket felsoroltál, azok nem célok, hanem álmok. Célok akkor lesznek, amikor leírod őket, és tervet készítesz, hogy elérd őket és dolgozol is a tervek mentén, hogy elérd azokat. Részben ezek miatt nem valósultak meg, részben amiatt, hogy azt gondolhattad, hogy kvázi "kialakulnak" majd ("soha" nincs így), vártál erre, de nem történt meg, és most csalódott vagy. Én így voltam a szüzességem elvesztésével asztán rábasztam vele. 38 évesen sikerült
Az bénít meg téged, hogy nem haladsz (mert nincs (úti)terved), és talán, mert látod is, hogy mennyi erőfeszítést kell tenni, és még akkor is milyen messze van, és ez megbénít.
Én utáltam a munkámat, rájöttem, hogy nincs benne kilátás, és még később esélyem sem lesz váltani. Most szar, mert kirúgtak egy (amúgy szar) munkahelyről, de majd lesz jobb. "Tanulnom" és dolgoznom kell. Közben edzek, táncolni tanulok, táncolni járok, és valamelyest képzem magamat. Ennek ellenére 5 éve nem voltam nővel, de mégsem adom fel. Mert, aki megpróbálja, az lehet sikeres. Vagy elbukik. De legalább megpróbálta. Aki meg sem próbálja, máris vesztett.
Ezeket gondold végig, és haladj ezek mentén. Ha fél év után sincs jottányi változás, akkor menj el pszichoterápiára, ahol vezetett módon tudod ezeket végiggondolni.
44F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!