Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem "engedik" a szülők...

Miért nem "engedik" a szülők azt, hogy nyugodtan depressziós legyen a gyerekük?

Figyelt kérdés

Tizenhat éves vagyok, depresszióval és súlyos szorongással diagnosztizálva, de a szüleim viccet csinálnak belőle és kétségbe vonják azt, hogy az volnék ami. Kínos szituációkba kevernek, forgatják a szemüket, vagy egyszerűen elmondják a tipikus "én ezt éltem meg, mégis…" aranymondatot. Nem engedik azt, hogy ha párhuzamosabb ideig elkap a depresszió, akkor otthon maradjak hiába nem hiányzok sosem, és az osztályfőnök is tekintettel lenne rá.

Nem egyszer hallom vissza azt, miszerint a szülők nem veszik komolyan a mentális egészséget..

máj. 17. 20:42
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
49%
#29. Az ilyen problémák elkerülése érdekében kellene iskolába járni és tanulni.
máj. 22. 12:08
 32/51 anonim ***** válasza:
46%
31-es, nem érted. Valakinek a tanult szakmája lehetetlenül el egy új betegség miatt. Szerinted egy katonatiszti pályán élő ember, aki tanult, nem járt iskolába? Vagy egy rendőrtiszt? Elég furán gondolkodsz.
máj. 22. 12:16
 33/51 anonim ***** válasza:
49%
#32. Nem erre gondoltam. Aki tanult annak idején, vagyis legalább egy érettségije van, az sokkal könnyebben találhat új munkát, ha kell, mint az, akinek például még egy érettségije sincs, mert kerülte az iskolát.
máj. 22. 12:19
 34/51 anonim ***** válasza:
37%

33-as: Akkor ez hogyan kapcsolódik ahhoz, amit írtam?

Szimpla érettségivel egyébként ma nehezebb elhelyezkedni, mint szakmunkás végzettséggel. Mindenhez szakirányú végzettséget kérnek, lassan már a takarításhoz is.

máj. 22. 12:23
 35/51 anonim ***** válasza:
61%

34: kamu, az érettségi mindenhol a minimum elvárás.

De kezd teljesen elkanyarodni a beszélgetés... szerintem hagyjuk az iskola kerülést.

A depressziót nem oldja meg a teljes szeparáció napokra.

máj. 22. 12:26
 36/51 anonim ***** válasza:
61%

#34. Az a helyzet, hogy ma már a takarítói tanfolyamok elvégzéséhez is kell érettségi. Anélkül lassan semmilyen munkát nem lehet kapni.

Ha meg valakinek csak szakmunkás végzettsége van, de valamiért már nem tudja elvégezni azt az egy munkát, amit kitanult, akkor elég hamar munka nélkül maradhat. Érettségi nélkül nagyon nehéz bármi mást kitanulni.

máj. 22. 12:27
 37/51 anonim ***** válasza:
34%

36-os: Segédmunkásoknak ma se kell érettségi. Amúgy tiszta hülyeség ez az érettségi-fetisizmus. Egy fodrász, sofőr, stb. simán tud dolgozni érettségi nélkül is.

Érdekes a világ. Néhány napja pont azt olvastam, hogy bizonyos egyszerű munkáknál nem kell már a nyolc általános se, felveszik az illetőt.

máj. 22. 12:32
 38/51 anonim ***** válasza:
34%
Folyt.: Ismerek olyan gazdálkodót, akinek csak nyolc általánosa van, mégse él rosszul. Falun ez nem ritka. De 30 éve nem kellett mindenkinek érettségi. Ha ma egy ötven éves szakmunkás munka nélkül marad, nem veszik fel érettségi nélkül? Az ő esetében nem mindig opció, hogy tegye le az érettségit és menjen egyetemre.
máj. 22. 12:34
 39/51 anonim ***** válasza:
61%
Attól, hogy ma nevet adnak ennek az állapotnak, régen is voltak lehangolt fiatalok és annak ellenére vagy inkább éppen azért is kellett tovább suliba menni. A napi-heti rutin megtartása, a társas kapcsolatok megtartása, a tanulmányokban való nem lemaradás segít, hogy ne csússzon bele egy sokkal mélyebb depresszióba az ember. Több éve diagnosztizált depressziós vagyok és bizony eddig senki nem vállalta, hogy majd eltart, amíg meg nem gyógyulok. A pszichológus is affelé noszogat, hogy keressek munkát. Hát akkor én miért bíztassak egy gyereket a lógásra? Utána csak jobban szorongana, hogy nem érti az anyagot és nehéz bepótolni a lemaradást. Az önsajnálat nem segít.
máj. 22. 12:40
 40/51 anonim ***** válasza:
58%

"Néhány napja pont azt olvastam, hogy bizonyos egyszerű munkáknál nem kell már a nyolc általános se, felveszik az illetőt."

Ha neked megfelel egy életen át a gyár három műszakban, az a te dolgod. De azért nem kellene másokat is erre bíztatni.

máj. 22. 12:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!